1 Μαρ 2019

Εκλογές 2019: Στις 26 Μαϊου οι ευρωεκλογές και ο 1ος γύρος των αυτοδιοικητικών

Σενάρια τέλος όσον αφορά τη λίστα στις Ευρωεκλογές, ενώ έχουμε και την επίσημη ημερομηνία τόσο των Ευρωεκλογών όσο και των Δημοτικών Εκλογών… 

Πως έγινε αυτό; Μα πολύ απλά σήμερα Παρασκευή η κυβέρνηση τοποθετήθηκε διά στόματος του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. Και επίσης μας έλυσε και το θέμα με το σπάσιμο των Δήμων.. 

Ο κ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι οι Ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό, την ίδια ημέρα με τον 1ο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 26 Μαΐου. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 και αναφορικά με την ψήφο των ομογενών, ο υπουργός δήλωσε ότι αναμένει το πόρισμα της σχετικής επιτροπής και θα ακολουθήσει σύντομα η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. «Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαίου

. Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019.

 Προετοιμαζόμαστε όμως για όλα τα ενδεχόμενα. Καλέσαμε τα κόμματα να στείλουν τους εκπροσώπους τους στη διακομματική επιτροπή που θα λειτουργήσει στο υπουργείου Εσωτερικών για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα έχουν πλήρη εικόνα της προετοιμασίας. 

Είμαι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας. Έχουμε περάσει σε ένα στάδιο υλοποίησης θετικών μέτρων για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει στα χρόνια των μνημονίων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επιδότηση ενοικίου.

 Πρέπει να εξαντληθεί η δυνατότητα που έχουμε. Την επόμενη εβδομάδα έρχονται σημαντικά νομοσχέδια, όπως για την προστασία της πρώτης κατοικίας", δήλωσε για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. 

 Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί με τη ΝΔ στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση ότι οι ομογενείς θα εκλέγουν βουλευτές Επικρατείας και ότι η αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου θα γίνει στην επόμενη Βουλή. Για το ζήτημα της ιθαγένειας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το αντιμετωπίζει «με διάθεση παραπληροφόρησης». 

Απαντώντας δε, επίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε μερίδα ΜΜΕ, για τον αριθμό των “ελληνοποιήσεων”, είπε ότι στην Α’ Αθήνας αποδόθηκε η ιθαγένεια σε 12.000 ανθρώπους, ενώ τα στοιχεία για όλη τη χώρα θα δοθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες. 

Αναφερόμενος στο «σπάσιμο» των δήμων, ο υπουργός ανέφερε πως η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, θα ψηφιστεί την Τρίτη και θα αφορά τους δήμους Λέσβου, Σάμου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Βελβεντού-Σερβίων στο νομό Κοζάνης. 

Όπως τόνισε, είναι ένα αίτημα των τοπικών κοινωνιών, το οποίο είναι δίκαιο. Στη σχετική ρύθμιση, μάλιστα, θα υπάρξει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, όπως διευκρίνισε ο κ Χαρίτσης, στην οποία θα κληθούν όλα τα κόμματα να συμμετέχουν, έτσι ώστε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με βάση τα εννέα χρόνια εμπειρίας από την εφαρμογή του Καλλικράτη, να εξεταστεί συνολικά ο χάρτης της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες, όπου υπάρχουν. 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...