8 Μαρ 2019

Η παράταξη που θα πάρει το χρίσμα των Σεριφίων θα έχει δύσκολο έργο

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, οι δημότες της Σερίφου θα κληθούν να επιλέξουν το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους με των οποίων τις απόψεις ταυτίζονται περισσότερο, προκειμένου να χαράξουν τη σωστή ρότα για το αύριο του νησιού μας. 

Η παράταξη που θα πάρει το χρίσμα των Σεριφίων θα έχει δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει άμεσα να δώσει λύση στα πιο φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν το νησί και έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας! 

Η ανεξάρτητη πολιτικά παράταξή μας, «Σεριφιακή Ανανέωση», θα είναι παρούσα στην εκλογική διαδικασία του Μαΐου, παρέχοντας έτσι στους συμπολίτες μας μία επιλογή, που θα προτείνει λύσεις και θα είναι σε θέση να τις υλοποιήσει βασιζόμενη, είτε σε κρατικούς και ιδίους πόρους, είτε σε ευρωπαϊκά κονδύλια που θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

 Η «Σεριφιακή Ανανέωση» είναι ένα κράμα που συνδυάζει το νέο στοιχείο με την εμπειρία, καθώς αποτελείται κυρίως από νέους και νέες του νησιού μας, με υψηλή μόρφωση, φρέσκιες ιδέες, αλλά κυρίως με διάθεση και όρεξη να εργαστούν σκληρά, ενώ εμπεριέχει και άτομα πιο έμπειρα, τα οποία θα μπορούν να νουθετούν και να καθοδηγούν τους νεώτερους. 

Βασιζόμενη στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής προσπάθειας και λειτουργίας και σεβόμενη απόλυτα τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ελεύθερη βούληση των πολιτών, έχει ως στόχο ν’ αλλάξει το σκηνικό στο Δήμο Σερίφου και ν' αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη, μέσα από έναν σωστό συντονισμό, να συμβάλλουν καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του νησιού μας, με σκοπό να δούμε τη Σέριφο όπως της αξίζει! 

Για να έχει όμως επιτυχία το συγκεκριμένο εγχείρημα, είναι επιτακτική ανάγκη, οι συμπατριώτες μας, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος, αφενός να μας εμπιστευτούν δίνοντάς μας την ψήφο τους και αφετέρου να παραμείνουν ενωμένοι και δραστήριοι, αναλογιζόμενοι το κοινό καλό που είναι πολύ σημαντικότερο από το προσωπικό συμφέρον, για να δώσουμε μαζί τις μάχες και να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, με σχέδιο και όραμα για τον τόπο μας! 

Στο πλαίσιο της συνδιαμόρφωσης του προγράμματός μας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα οργανώσουμε συζητήσεις με κατοίκους και φορείς του νησιού για την καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων και την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και προτάσεων, ώστε να εκπονήσουμε το πλάνο επίλυσης. Σ' αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε αρωγούς και συνοδοιπόρους! 

Ζητάμε να έρθετε κοντά μας, να συζητήσουμε για τα προβλήματα που σας απασχολούν και να διαμορφώσουμε από κοινού το πρόγραμμα της νέας πορείας του νησιού μας. 

Παράλληλα με την ενασχόληση με τα υπάρχοντα προβλήματα (π.χ. συντήρηση δημοτικών κτιρίων, αποπεράτωση και παραλαβή ημιτελών έργων), έχουμε χρέος να επενδύσουμε και σε έργα υποδομών και ανάπτυξης που θα δώσουν πνοή και θα επιτρέψουν στον τόπο μας να πορευθεί προς την ευημερία, κάτι που είναι και ο απώτερος σκοπός κάθε οργανωμένης κοινωνίας.

 Οι βασικοί τομείς που έχουν προτεραιότητα και θα πρέπει να μας απασχολήσουν άμεσα, έχοντας ως θεμέλιο λίθο το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, είναι αυτοί του δικτύου ύδρευσης, της αποχέτευσης, της σωστής λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού και της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Εν συνεχεία, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να επιλυθεί και το ζήτημα της εξεύρεσης χώρων στάθμευσης, τόσο στη Χώρα, όσο και στο Λιβάδι, πράγμα που είναι μείζονος σημασίας, ιδίως κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει ειδική φροντίδα και για το οδικό δίκτυο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι παραμελημένο(π.χ. δρόμος Καμαλαύκας). 

Τέλος, σημαντική θα πρέπει να θεωρηθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση τόσο του προσωπικού, όσο και της δημοτικής περιουσίας. Φυσικά, για να γίνουν όλα αυτά δεν αρκούν τα λόγια, εφόσον χρειάζεται πολλή δουλειά και συνεργασία από όλους τους κατοίκους του νησιού. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να προοδεύσουμε! 

Σας καλώ λοιπόν να πλαισιώσετε, να συμμετάσχετε και να στηρίξετε την «Σεριφιακή Ανανέωση» διότι, μπορεί ο Δήμος μας να είναι σχετικά μικρός, ωστόσο οι δυνατότητές του είναι πάρα πολύ μεγάλες, όπως και οι προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας! 

Με πίστη στις δυνατότητες μας, σχέδιο και όραμα, μπορούμε να πάμε όλοι μαζί, τη Σέριφο ψηλότερα! 

Το αξίζει το όμορφο νησί μας, οι κάτοικοί του, η νεολαία μας! 

 ΥΓ: Παραμένω στη διάθεση όλων των συνδημοτών για να συζητήσουμε τα μείζονα αλλά και τα ελάσσονα, πλην όμως σημαντικά, ζητήματα της Σερίφου. 

Σύντομα θα βρίσκεται στη διάθεσή σας και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας στο οποίο θα δείτε αναλυτικά τις προτάσεις μας!!!

 Με εκτίμηση, Ρεβίνθης Κωνσταντίνος

 (υποψήφιος δήμαρχος Σερίφου) 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...