12 Μαρ 2019

«Σπίτι του Γιατρού» σε κάθε νησί του Νοτίου Αιγαίου εξήγγειλε ο Μανώλης Γλυνός

«Σπίτι του Γιατρού σε κάθε νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως επιπλέον κίνητρο για την κάλυψη των κενών θέσεων στις δομές υγείας, εξήγγειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Ρόδου Αικατερίνη Χατζηστρατή και τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Συντονιστή Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Νικήτα Μόσχο.

 Όπως έκανε γνωστό ο κ. Γλυνός, στο πρόγραμμα της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» υπάρχει μέριμνα για την στέγαση των γιατρών όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο. 

Το επονομαζόμενο «Σπίτι του Γιατρού» θα καλύπτεται οικονομικά από τη περιφερειακή αρχή, προκειμένου να δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν όσοι γιατροί θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά. «Με την δομή αυτή που θα δημιουργήσει η περιφερειακή μας αρχή, θα πάψει πλέον να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα η στέγη για τους νέους -και όχι μόνο- επιστήμονες, παρέχοντάς τους ένα σημαντικό επιπλέον κίνητρο μαζί με μια σειρά και από άλλα που θα θεσπίσουμε, ώστε κανένα νησί να μην μείνει χωρίς γιατρό» δήλωσε σχετικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης

.Όσον αφορά στη Ρόδο, η διοικήτρια του Νοσοκομείου ανέφερε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι στο κτήριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, οι οποίοι - σε συνεργασία με την Περιφέρεια - θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάγκη στέγασης των ιατρών που επιθυμούν να εργαστούν στο Γ.Ν. Ρόδου.Το πρόγραμμα Γλυνού για την υγεία Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του, ο κ. Γλυνός παρουσίασε στη διοίκηση του νοσοκομείου τους βασικούς άξονες του προγράμματος για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις μονάδες υγείας, σε κάθε νησί της Περιφέρειας. Στην ίδια ατζέντα περιλαμβάνεται, επίσης, η όσο το δυνατόν ταχύτερη δημιουργία και λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου. 

«Έναν και πλέον χρόνο μετά από την παράδοση της μελέτης από τον συντονιστή της μελετητικής ομάδας κ. Στάθη Κουσουρνά στην περιφερειακή αρχή, δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να θέσει σε άμεση προτεραιότητα τη δημιουργία και λειτουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ικανοποιώντας μια διαχρονική ανάγκη της τοπικής κοινωνίας. 

Ως αυριανή περιφερειακή αρχή θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο για τη δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος ασκώντας πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση ώστε να γίνει πράξη το αυτονόητο» τόνισε σχετικά ο κ. Γλυνός.Παράλληλα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον κ. Μόσχο ότι η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», ως αυριανή περιφερειακή αρχή, θα είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων προκειμένου το Νοσοκομείο της Ρόδου να λειτουργεί ως «Περιφερειακό», καθώς πληροί όλες τις προδιαγραφές. 

 Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...