17 Φεβ 2020

Δήμος Φολεγάνδρου Ευχάριστες εξελίξεις για το αλιευτικό καταφύγιο

Ενημέρωση προς τους πολίτες και τους φίλους του νησιού πραγματοποίησε η Δήμαρχος Φολεγάνδρου, κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου, σχετικά με το μείζον ζήτημα του αλιευτικού καταφυγίου στο νησί.

 Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση: 

 «Το έργο “Αλιευτικό Καταφύγιο Φολεγάνδρου” ιεραρχείται από όλους μας ως ένα από τα σοβαρότερα θέματα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε.

 Ο Δήμος μας παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη των διαδικασιών ολοκλήρωσης της μελέτης και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στις 07/02/2020 έκλεισε ο φάκελος της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 

 Υπενθυμίζουμε αναλυτικά το ιστορικό: 

 Μετά την ακύρωση από το Συμβούλιο Επικρατείας της παλιάς περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου λόγω προσφυγών κάποιων συμπατριωτών μας, ξεκίνησε η νέα προ-μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων το 2010, η οποία ολοκληρώθηκε. Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια εκπόνησης της ΜΠΕ, εμφανίζονται 3 αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας ξανά από προσφυγή κάποιων ιδιωτών, όπου ακυρώνουν τμήματα της ζώνης αιγιαλού. 

Υποχρεωτικά έπρεπε να γίνει τροποποίηση τα ζώνης αιγιαλού, τροποποίηση της χερσαίας ζώνης και οι τροποποιήσεις αυτές να ενταχθούν στην Περιβαλλοντική Μελέτη. 

Παράλληλα, εκπονήθηκαν ακτομηχανική μελέτη και μελέτη ειδικής οικολογικής αξιολόγησης, οι οποίες στην πορεία κρίθηκαν αναγκαίες βάσει του νόμου. Μετά από αυτό τον μαραθώνιο εκπονήσεων μελετών, τροποποιήσεων και επικαιροποίησης αυτών από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου ίου, φτάσαμε στην ολοκλήρωση του φακέλου της ΜΠΕ. 

 Επόμενα βήματα: 

 1)Έλεγχος και υπογραφές από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του παραπάνω φακέλου

 2) Επικαιροποίηση της τεχνικής μελέτης του έργου. Για κάθε νέα εξέλιξη θα σας κρατάμε ενήμερους.»


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...