28 Φεβ 2020

Επιστολές διαμαρτυρίας απο Σέριφο και Σίφνο για την μη εγκαιρη ανάρτηση των δρομολογίων ...Ζητάμε τα αυτονόητα επιτέλους να γίνουν πράξη

Η ιστορία της γραμμής την τελευταία δεκαετία

Την τελευταία δεκαετία, 2 εταιρείες και πλοία μονοπώλησαν τη γραμμή. Από το 2005 μέχρι και το 2014, τη γραμμή εξυπηρετούσε το εγ/ογ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ της VENTOURIS SEA LINES.

 Από το 2007 μέχρι και το 2009 μετά την αποχώρηση του ΕΞΠΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ήταν το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετούσε τη γραμμή. 

Τον Απρίλιο του 2009 μπήκε στη γραμμή και το εγ/ογ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ της ZANTE FERRIES.

 Από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ κρίθηκε ακατάλληλο για τη γραμμή από μεγάλη μερίδα των κατοίκων. Στο τέλος του 2014 το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ εγκαταλείπει τη γραμμή και η ZANTE FERRIES εκμεταλευόμενη το γεγονός, φέρνει στο Αιγαίο και το εγ/ογ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ.και αργότερα και το Διονύσιος Σολωμός 

 Για ένα διάστημα μέσα στο 2015 τα δυο πλοία εκτελούν μαζί δρομολόγια, όμως το χειμώνα η γραμμή μένει πάλι με ένα πλοίο καθώς αρχικά δένει το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ για την ετήσια συντήρηση του και στη συνέχεια το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ. 

Εκεί κάπου ξεκινούν και οι αντιδράσεις των κατοίκων, που κρίνουν ακατάλληλο και το ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ. 

Τον τελευταίο καιρό βέβαια, ούτε το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ έχει γλυτώσει την κριτική, κυρίως για την ταχύτητα του. 

 Τη γραμμή βέβαια εξυπηρετούσαν όλα αυτά τα χρόνια, μερικά από τα πλοία της GA FERRIES, και αρκετά ταχύπλοα της Hellenic Seaways, της Seajets και βεβαίως τα SPEEDRUNNER ΙΙ, III και IV του κ. Ευγενίδη. 

Τα ταχύπλοα όμως σταματούν τα δρομολόγια τους από το τέλος Οκτωβρίου και παραμένουν δεμένα μέχρι τον Μάϊο, με μια μικρή διακοπή για τις ημέρες του Πάσχα.

Βρισκόμαστε στο 2020 και η κατάσταση παραμένει η ίδια 

Τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων εχουν συμβιβαστει με τα υπαρχοντα πλοία αλλα ζητούν τα αυτονόητα ας δούμε τι αναφέρει η επιστολή διαμαρτυρίας

Έχοντας εξαντλήσει όλη μας την υπομονή και οικονομική αντοχή, έχουμε έρθει αυτή τη στιγμή σε απόγνωση και είμαστε πλέον πεπεισμένοι ως κάτοικοι αλλά και ως επιχειρηματίες της περιοχής των δυτικών Κυκλάδων και ιδιαίτερα της Σίφνου, ότι, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουμε για το καλό όνομα του νησιού και της χώρας μας προς το εξωτερικό, τελικά αντιμετωπιζόμαστε από το κράτος, ως πολίτες, όχι δεύτερης ή τρίτης, αλλά ίσως πολύ κατώτερης κατηγορίας στα θέματα υγείας και ακτοπλοΐας! 

 Όπως γνωρίζετε εξ ιδίων, η οικονομική μηχανή της Σίφνου είναι αποκλειστικά ο τουρισμός, ο οποίος εξαρτάται πρωτίστως από τον προγραμματισμό και την ποιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και γίνεται ελκυστικός και αναπτύσσεται από την ποιότητα και το κόστος των προσφερόμενων παροχών από εμάς. 

 Δυστυχώς αυτό δεν δείχνει να το καταλαβαίνει, η ναυτιλιακή εταιρία Zante Ferries που καλύπτει τα δρομολόγια με το μόνο οχηματαγωγό συμβατικό πλοίο στην περιοχή μας, αλλά ούτε, όπως μας δείχνει μέχρι σήμερα, και το κράτος με τις υπηρεσίες του. 

 Δεν ζητάμε νέα καράβια υπερπολυτελείας! 

 Δεν ζητάμε υπερβολικά δρομολόγια! 

 Δεν ζητάμε να ταξιδεύουμε δωρεάν! 

 Ζητάμε τα αυτονόητα επιτέλους να γίνουν πράξη, ώστε να μπορεί και η πολιτεία από την μεριά της αυτοδίκαια να ζητά από τους νησιώτες όλα αυτά που απαιτεί μονομερώς! 

Δεν έχουμε σαν πολίτες μόνο εμείς υποχρεώσεις! Έχει και η πολιτεία προς εμάς! Καμία σχεδόν δημόσια υποδομή δεν υπάρχει στον τόπο μας και όποια έχει απομείνει, πλέον υπολειτουργεί (Περιφερειακό Ιατρείο, Ασφαλιστικός Φορέας, Αστυνομία, λιμάνι κ.α.)

.Στο ακτοπλοϊκό, αυτό που ζητάμε εδώ και χρόνια και από τους πλοιοκτήτες και από το κράτος, είναι να είναι έστω τα βασικά προγραμματισμένα δρομολόγια, κοινοποιημένα στο διαδίκτυο και αναρτημένα/ανοικτά στα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων για όλο το χρόνο και να υπάρχει ανάλογα με την εποχή, ενδεχόμενη αύξηση. 

Είναι σημαντικό ο βασικός κορμός των δρομολογίων να υπάρχει πάντα on line, γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει προγραμματισμός, όχι μόνο από όσους θέλουν να επισκεφτούν το νησί μας, αλλά και από τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού και όχι μόνο. 

 Δυστυχώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ιδίως από την Zante Ferries , είναι η χειρότερη όλων των εποχών και καταστροφική για τον τόπο μας αλλά και για την ίδια την εταιρεία, μιας και μόνο στην δική μας ακτοπλοϊκή γραμμή (Δ.Κυκλάδων), υπάρχει το φαινόμενο της μη ύπαρξης ανακοίνωσης των δρομολογίων του συμβατικού οχηματαγωγού πλοίου, για όλο το καλοκαίρι (και για τον μήνα Σεπτέμβριο), η, ως εκ τούτου, αδυναμία έκδοσης εισιτηρίων για το χρόνο που θέλει ο πελάτης καθώς επίσης το ύψος της τιμής των εισιτηρίων είναι και το φτηνότερο. 

Αποτέλεσμα αυτού, αυτήν τη στιγμή στο σύστημα κρατήσεων, να υπάρχουν μόνο οι εταιρείες με τα ταχύπλοα που εκεί οι τιμές είναι τουλάχιστον διπλάσιες. Όλα αυτά δυστυχώς δυσφημούν το τουριστικό μας προϊόν και έχουν φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες του κλάδου γενικότερα. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που είναι στα όρια της οικονομικής και ψυχολογικής κατάρρευσης. 

Ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες δωματίων και ξενοδοχείων που έχουν ακυρώσεις εξωτερικού βρίσκονται ανυπεράσπιστοι μπροστά στα αναπάντητα ερωτήματα πελατών για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να έρθει στο νησί μας. 


Κύριε Υπουργέ, Απευθύνουμε έκκληση βοήθειας στο πρόσωπό σας, ώστε μέσω της μεσολάβησής σας, να βρεθεί επιτέλους μία άμεση και μόνιμη λύση στο θέμα του έγκαιρου προγραμματισμού των δρομολογίων προς το νησί μας, γιατί καταστρεφόμαστε!

 Κλείνοντας θα θέλαμε για άλλη μια φορά να κάνουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι νησιώτες και ακτοπλόοι είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία διότι εμείς δημιουργούμε, οργανώνουμε και προωθούμε το τουριστικό, αγροτικό βιοτεχνικό και μεταποιητικό μας προϊόν κι αυτοί καλούνται να φροντίσουν για την ασφαλή, έγκυρη, έγκαιρη και ποιοτική διακίνησή του, όλοι με σκοπό την κερδοφορία και την εξέλιξη των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Δεν αντέχουμε άλλο πια αυτήν την κατάσταση τόσο στην υγεία όσο και στην ακτοπλοϊκή μας σύνδεση!
 Η τοπική κοινωνία είναι στα όρια του να αντιδράσει προς όποια κατεύθυνση ανεξέλεγκτα! 

 Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την όποια βοήθειά σας! .

 Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Για τον «Σύλλογο Επαγγελματιών και Εμπόρων Σίφνου» .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΦΕΛΕΤΟΣ 

 Κοινοποίηση Γραφεία Πρωθυπουργού Βουλευτές Κυκλάδων Γραφείο Υπουργού Τουρισμού Δήμος Σίφνου ΕΣΕΕ Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και Όμορων Νομών και Νήσων Δικηγορικό γραφείο Νικολάου Σιάμου 


 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...