20 Φεβ 2020

Κατασκευή μνημείου πλησίον ή εντός της Ιεράς Μονής Παναγίας Ευαγγελιστρίας Ακρωτηριανής Σερίφου

Ο πρόεδρος του ΔΣ Χρυσολωράς Μιχαήλ , έδωσε το λόγο στο δήμαρχο κ. Ρεβίνθη Κωνσταντίνο , ο οποίος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα είπε τα εξής: 

 Με βάση την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 3709-19/12/2019 αίτηση του κυρίου Σούτσου Δημητρίου, ως εκπροσώπου της Ιεράς Μονής Παναγίας Ευαγγελιστρίας «Ακρωτηριανής», με την οποία ζητά από το Δήμο Σερίφου να κάνει αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να μας παραδοθούν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου που συνετρίβη στο Σαραντάπορο, στις 19 Απριλίου 2017, προτείνεται να γίνει αποδεκτό το αίτημα. 

Στο συγκεκριμένο ελικόπτερο επέβαινε η μοναδική επιζήσασα και επίτιμη δημότης του Δήμου Σερίφου, Βασιλική Πλεξίδα.

 Σκοπός του αιτήματος είναι η κατασκευή ενός μνημείου είτε πλησίον, είτε εντός της Ιεράς Μονής και τα έξοδα δε θα επιβαρύνουν το Δήμο, αλλά θα καλυφθούν από ιδιωτική χορηγία. 

Το δημοτικό συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπ' όψιν του τα ανωτέρω 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ κατά ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

 Κάνει αποδεκτό το αίτημα του εκπροσώπου της Ηγουμένης Ανθοδόχης (μοναχής ) , κ. Σούτσου Δημήτριου για την κατάθεση αιτήματος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , ώστε να παραδοθούν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου για την κατασκευή μνημείου πλησίον ή εντός της Ιεράς Μονής Παναγίας Ευαγγελιστρίας Ακρωτηριανής Σερίφου.


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...