29 Φεβ 2020

Ακυρώθηκε η ΙΤ Berlin, η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τουρισμού

Σοκ... Κάποιοι το περίμεναν, άλλοι ήταν πιο αισιόδοξοι και από το πρωί ακούγονταν ως ενδεχόμενο.. Ομως, εδώ και λίγη ώρα είναι αλήθεια... Ακυρώθηκε η ITB Berlin 2020 λόγω της αυξανόμενης εξάπλωσης του νέου κοροναϊού COVID-19. 

Η έκθεση ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου και για την Ελλάδα και δη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι ιδιαίτερη σημαντική καθότι αποτελεί και το τελευταίο crash test πριν από την καλοκαιρινή περίοδο και με το σκεπτικό ότι γίνεται σε γερμανικό έδαφος, με τους Γερμανούς να είναι η βάση των τουριστικών στην Ελλάδα...

 Η απόφαση ελήφθη από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με ενημέρωση από το επίσημο site της ΙΤΒ η υπεύθυνη υγειονομική αρχή του Charlottenburg-Wilmersdorf του Βερολίνου έχει αυξήσει τις απαιτήσεις για την έκθεση και το Messe Berlin δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει όλες αυτές τις απαιτήσεις. Το Messe Berlin επισημαίνει για εβδομάδες ότι η απόφαση να κρατηθούν ή να ακυρωθούν σημαντικά γεγονότα μπορεί να γίνει μόνο με βάση τη σύσταση ή τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. 

Μόνο αυτές οι αρχές έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και εμπειρογνωμοσύνη για να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα. 

 Οι επαγγελματίες πάντως από τον παγκόσμιο τουρισμό κάλεσαν το μεσημέρι την διοργανώτρια εταιρεία της ITB να μην ακυρωθεί η έκθεση ως ένα θετικό μήνυμα στο ταξιδιωτικό κοινό σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

 Η ακύρωση θα έδινε ένα λάθος μήνυμα: Καλούμε τους ταξιδιώτες να ταξιδέψουν, όμως οι επαγγελματίες του τουρισμού δεν θα το κάνουμε, επισημαίνουν οι επαγγελματίες στο Twitter. 

Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Messe Berlin Wolf-Dieter Wolf εξηγεί: “Στην 54ετή ιστορία τους, η ITB Berlin και η Messe Berlin δεν έχουν ξαναζήσει μια παρόμοια κατάσταση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκθέτες και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο που έχουν υποστήριξει την ITB Berlin τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες και προσβλέπουμε στη συνέχιση της εμπιστοσύνης συνεργασίας μας με τους εταίρους μας στην αγορά ». 

 Νωρίς το πρωί της Πααρασκευής, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ μιλώντας στη Wirtschaftswoche, είχε αναφέρει ότι τι η προσωπική του άποψη είναι ότι θα πρέπει να ακυρωθεί η έκθεση γιατί ο κίνδυνος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με 150.000 επισκέπτες και από χώρες που έχουν πληγεί από τον νέο ιό είναι μεγάλος και ανυπολόγιστος. 

 Διαβάστε την ανακοίνωση


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...