12 Οκτ 2023

Ενδοκυκλαδικά: Μετά την 16η Οκτωβρίου θα υπάρχει πλοίο στις γραμμές;


Ενδοκυκλαδικά δρομολόγια… Ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουν οι κάτοικοι των νησιών εντός του Νομού να έχουν μία αξιοπρεπή επικοινωνία κυρίως την περίοδο του χειμώνα.

Ομως,τα τελευταία χρόνια η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται Φέρτε πίσω το Αρτεμις” (σ.σ. τελευταίο του ταξίδι αρχές Αυγούστου). Καλά τα ταχύπλοα, αλλά δεν είναι ικανά για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες. Δεν μπορούν να μεταφέρουν φορτηγά ή εμπορεύματα και όταν ο καιρός χαλάει, τότε κάθε ταξίδι μοιάζει με μικρή περιπέτεια.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι εταιρείες που έχουν πάρει πλέον τις γραμμές, δεν έχουν συνέπεια στις δρομολογήσεις πλοίων.

Αποτέλεσμα; Μετά την 17η Οκτωβρίου να μην υπάρχει πλοίο να να καλύπτει αυτές τις δύο γραμμές. Τόσο το “Caldera Vista” όσο και το “SuperRunner Jet ΙΙ” με βάση την ενημέρωση από τους πίνακες δρομολογίων “εξαφανίζονται” από το προσκήνιο.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι; Τι θα γίνει; Πως θα μετακινηθούν οι κάτοικοι ή οι επισκέπτες μεταξύ των νησιών και κυρίως προς την Σύρο, την πρωτεύουσα του Νομού;. 

Μετά την 17η Οκτωβρίου ουσιαστικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας εκτός από το ταξίδι μέσω Αθήνας (!!!) κι αυτό τρεις φορές την εβδομάδα.

Θα πει κάποιος μα υπάρχει το “Champion Jet 2″; Ομως, αυτό δεν έχει σχέση με τα ενδοκυκλαδικά και είναι έως τέλος Οκτωβρίου.

Πάλι την τελευταία στιγμή θα βρεθεί λύση; Το “Sporades Star” που διαφημίστηκε ως η ιδανική κάλυψη των αναγκών (σ.σ. διαθέτει γκαράζ για πολλά αυτοκίνητα) και είναι συμβατικό μεγαλύτερο από το “Αρτεμις” χάθηκε στον ορίζοντα μετά από δύο ατυχήματα και ουσιαστικά το κενό του δεν έχει καλυφθει ποτέ…

Οπότε; Ποιος θα δώσει απάντηση; Και κυρίως στους κατοίκους των μικρότερων νησιών, όπως της Σικίνου, της Φολεγάνδρου ή και της Μήλου γιατί έτσι κι αλλιώς η γραμμή της Παροναξίας καλά κρατεί ή αυτή της Τήνου – Μυκόνου – Ανδρου προς Ραφήνα. Κατά τα άλλα όμως η νησιωτικότητα είναι απλά μία λέξη και τίποτα περισσότερο…

Πηγή : https://naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...