23 Οκτ 2023

Σίφνος Η Μαρία Ναδάλη σε έναν μετεκλογικό απολογισμό


Λίγες μόνο ημέρες μετά και την επανεκλογή της, η δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη, ένιωσε την ανάγκη να στείλει ένα μήνυμα σε όσους την στήριξαν σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, μέχρι τη δεύτερη νίκη της στις εκλογές, αλλά και να δώσει σε όλους  ένα μήνυμα για όσα έρχονται για το νησί από εδώ και στο εξής. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κλίμα όξυνσης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Να θυμίσουμε, ότι από τις Κυκλάδες, η Μαρία Ναδάλη μαζί με την Ρένα Βελισσαροπούλου, που συνεχίζει τη θητεία της στον Δήμο Κέας, είναι ανάμεσα στις μόλις 22 οι γυναίκες δημάρχους που ψηφίστηκαν στους 332 Δήμους της χώρας. Παρότι ακόμη λίγες, είναι ένα βήμα παραπάνω, καθώς στις εκλογές του 2019 είχαν αναδειχθεί 17 γυναίκες δήμαρχοι και στις αναμετρήσεις του 2014 μόλις 15.

Μ. Ναδάλη: "Μας τιμήσατε με την ψήφο σας! Δεσμευόμαστε πως θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας!"

Αρχικά στο μήνυμα της μιλά για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, πως αυτές κύλησαν και το αποτέλεσμα που έφεραν για την παράταξη της. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, "οι εκλογές για την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων της επόμενης θητείας που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2024, έκλεισε με την ολοκλήρωση της επαναληπτικής διαδικασίας την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Οι εκλογές αυτές ανέδειξαν τη λαϊκή βούληση, που αποφάσισε ποιοι θα ηγηθούν στην αυτοδιοίκηση για τα επόμενα 5 χρόνια και στους οποίους δόθηκε η εντολή να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους, σύμφωνα με τις προσδοκίες των πολιτών. Η δική σας εντολή, έδωσε, από την πρώτη Κυριακή, το ηχηρό και ξεκάθαρο αποτέλεσμα του 56,41% στην “ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ - Δημοτική Πρόταση Σίφνου” με τη συντριπτική διαφορά του 18,93% από το ποσοστό που έλαβε η αντιπολίτευση. Τα μηνύματα πολλά, η ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη. Έχουμε το πρόγραμμα, τους ανθρώπους, την εμπειρία, τη διάθεση για δουλειά. Μας τιμήσατε με την ψήφο σας! Δεσμευόμαστε πως θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας!" 

Στη συνέχεια μίλησε και για την προεκλογική περίοδο που της έδωσε την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τον κόσμο του νησιού, τονίζοντας πως, "κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό οδηγό την αλήθεια, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί σας. Μια προεκλογική περίοδο, συνειδητά σύντομη για εμάς, αφού η καθημερινότητα και οι επιτακτικές ανάγκες της θερινής περιόδου ήταν η άμεση προτεραιότητά μας κι όχι οι κινήσεις εντυπωσιασμού και τα μεγάλα λόγια. Κατορθώσαμε όμως, μέσα από την ουσιαστική επικοινωνία μας, να σας ενημερώσουμε με ειλικρίνεια για την προσπάθεια, τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε αλλά και για τα αποτελέσματα που περιμένουμε από τη σκληρή και επίπονη δουλειά των τεσσάρων ετών."

"Η προεκλογική περίοδος στιγματίστηκε από κλίμα όξυνσης"

Για το αύριο του νησιού, η κ. Ναδάλη, απευθυνόμενη στον κόσμο, είπε, ότι, "στη νέα δημοτική περίοδο σας θέλουμε κοντά μας. Είναι απαραίτητη όσο ποτέ η δική σας συμμετοχή, η γνώμη σας, η κριτική σας, η στενή συνεργασία Δήμου - δημότη. Συνεχίζουμε με την ανανεωμένη ομάδα της “ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΡΑΣ”, με παλιούς και νέους συνεργάτες, με τη δέσμευση ότι θα δουλέψουμε με μεγαλύτερη όρεξη και πάθος για όλους αδιακρίτως, αντλώντας από τη δύναμη που εσείς μας δίνετε, και θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες εκείνες αλλαγές που θα κάνουν το έργο μας περισσότερο αποτελεσματικό για το νησί και τους ανθρώπους του. Η προεκλογική περίοδος στιγματίστηκε από κλίμα όξυνσης, το οποίο δημιούργησε και συντήρησε η αντιπολιτευόμενη μεριά, που τώρα ζητά, μέσα από ωραιοποιημένες δηλώσεις, την άμβλυνση του κλίματος για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά. Προσπερνάμε, αλλά δεν ξεχνάμε και η απάντησή μας είναι πως εμείς πορευόμαστε με ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ με ΑΞΙΕΣ. Μένει άλλωστε, σταθερή και ακλόνητη η πεποίθησή μας ότι ο κόσμος βλέπει, ακούει, νιώθει, αντιλαμβάνεται προθέσεις, κίνητρα και σκοπούς, και στο τέλος κρίνει και αξιολογεί."

"Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους συνεργάτες μου που πορευθήκαμε μαζί"

Κλείνοντας καλωσόρισε τα νέα μέλη της ομάδας και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να ανανεώσει τη θητείας της, "Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από την παράταξη της μειοψηφίας, προσδοκώντας σε έντιμη και ουσιαστική συνεργασία προς όφελος της Σίφνου. Το νησί μας και οι ανάγκες του δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για στείρες αντιπαραθέσεις, άγονες συγκρούσεις και προσβλητικές για τους δημότες μας τοποθετήσεις. Κλείνοντας, θέλω να απευθύνω τις ευχαριστίες μου σε όλους εσάς που, μέσω των αναρίθμητων τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, μου δώσατε ξεχωριστές ευχές. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους συνεργάτες μου που πορευθήκαμε μαζί σε αυτό τον έντιμο, αξιοπρεπή και παραγωγικό αγώνα. Όσοι και όσες δεν εξελέγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων, θέλω να γνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους στην εκλογική νίκη υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική, αλλά και ότι κανείς και καμία δεν περισσεύει από τη συλλογική προσπάθεια. Ένα ιδιαίτερο "ευχαριστώ" επίσης στον Απόστολο Πιττή, το Μέμο Λιβιεράτο και την Ελένη Μαραγκού – Βερνίκου, στους ιδιοκτήτες/υπεύθυνους των χώρων που φιλοξένησαν τις συγκεντρώσεις μας, στους εκλογικούς αντιπροσώπους, στον Προϊστάμενο των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Σίφνου κ. Νίκο Κορακή για την άψογη, όπως πάντα, διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας και σε όλους εσάς που με τον ήρεμο και ζεστό λόγο σας, μας κρατήσατε δυνατούς καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου."

Ποια είναι η Μαρία Ναδάλη

Η Μαρία Ναδάλη Γεννήθηκε το 1969 στη Σίφνο. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1993 και για δυο χρόνια εργάστηκε στην Αθήνα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η αγάπη για το νησί της την οδήγησε, το 1995, στην απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα σε αυτό. Από το Νοέμβριο του 1999 ως και το Νοέμβριο του 2018 υπηρέτησε ως διοικητική υπάλληλος στο Δήμο Σίφνου, αρχικά στο πλαίσιο του Προγράμματος Διοικητικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Αιγαίου «Αστερίας» και στη συνέχεια στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Από το 2003 ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των Επιτροπών του Δήμου (Δημαρχιακής, Οικονομικής, Τουριστικής κ.λ.π.). Παράλληλα, απασχολήθηκε στο αντικείμενο της διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων – δράσεων και, κατά το τελευταίο διάστημα, στο Γραφείο Καταστημάτων του Δήμου.

Για 16 χρόνια, στο πλαίσιο της ενεργοποίησής της στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός από τους πλέον δραστήριους συλλόγους της Σίφνου και από τη θέση της Προέδρου για 12 ολόκληρα χρόνια, είχε την τιμή της συνεργασίας με πολλούς συμπατριώτες της, με τους οποίους μοιράστηκε τη χαρά της κοινής εθελοντικής προσπάθειας. Η απόφασή της για την ενασχόληση με τα θέματα του Δήμου έχει ως κίνητρο αποκλειστικά και μόνον την αγάπη για το όμορφο νησί και τους ανθρώπους του. Κινητήριος δύναμη η διάθεση νέων, στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ανθρώπων να φέρουν μαζί έναν αέρα ανανέωσης και νέες προοπτικές ανάπτυξης στον τόπο, “αγκαλιάζοντας” όλους τους δημότες και φυσικά αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και το ιστορικό αποτύπωμα των προηγουμένων.

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Μπραβο στη δημαρχο της σιφνου!!!και μπραβο στο πιο καθαρο νησι τον κυκλαδων !!αξια!!!👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...