14 Οκτ 2023

Σύρος ‘’Μας χειραγώγησαν, μας εξαπάτησαν, μας εκμεταλλευτήκαν’’…


‘’Μας χειραγώγησαν, μας εξαπάτησαν, μας εκμεταλλευτήκαν’’…

Εκατοντάδες εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Σύρου προχωρούν σε «βαριές καταγγελίες» για τον εργολάβο Ν. Σαββίδη, τον πατέρα του και τους δυο «έκπτωτους» πρώην συνδικαλιστές.

Μετά την αγανάκτηση που προκάλεσε στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου η δημοσιοποίηση της επιστολής που φέρει την υπογραφή Ρηγούτσου (ενδεχομένως κάποιοι άλλοι συνέταξαν), πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Εργοστασιακού Σωματείου Ναυπηγείων Νεωρίου.

Το κυρίαρχο σώμα κατήγγειλε τις μεθόδους και πρακτικές που ακολουθούσαν τόσο ο Εργολάβος και ο Υιός, όσο και οι πρώην Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας του Σωματείου. Ένωσαν τις φωνές τους λέγοντας: Φτάνει Πια. Δεν σας θέλουμε άλλο…

Την ίδια ώρα που στο Νεώριο εξελίσσονταν αυτή η δημοκρατική διαδικασία, ο επικεφαλής της «ομάδας της ντροπής» έστελνε δεκάδες εξώδικα προκειμένου να φιμώσει, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια, ανθρώπους και θεσμούς που στηλιτεύουν τις τακτικές του.

Το «φίμωμα», άλλωστε, ήταν πάντα στο παλμαρέ του…

Ακολουθεί το κείμενο καταγγελίας που συνυπέγραψε μαζικά το 98,5% των μελών της Γενικής Συνέλευσης.

Κύριε Νίκο και Βασίλη Σαββίδη αναμένουμε τα εξώδικά μας…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σύρος, 11 Οκτωβρίου 2023

Οι εργαζόμενοι του Νεωρίου συλλογικά, μαζικά και αποφασιστικά βρισκόμαστε διαχρονικά στην πρώτη γραμμή για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Ναυπηγείου, τη διασφάλιση της δουλειάς μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και της κοινής προκοπής του Νησιού μας.

Όλοι μαζί δώσαμε ένα εμβληματικό αγώνα και κατορθώσαμε το 2018 την ΑΛΛΑΓΗ σελίδας και της μοίρας μας από την απληρωσιά, τα δυσθεώρητα χρέη, την παρακμή και το «λουκέτο» της Ιδιοκτησίας Ταβουλάρη, στην αναγέννηση, στην κανονικότητα και στην ανάκαμψη με το νέο Επενδυτή. Το ΟΡΑΜΑ για ισχυρό Νεώριο ξεκινούσε!

Όλοι μαζί ως θεματοφύλακες του Ναυπηγείου μας δώσαμε, τον Ιούλιο του 2023, μια ακόμη μεγάλη και νικηφόρα μάχη για την ΑΠΑΛΛΑΓΗ μας από πρακτικές της «ομάδας της ντροπής». Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ απομακρύνθηκε για πάντα!

Δυστυχώς δυο συμπατριώτες μας, ο πρώην Πρόεδρος και ο πρώην Γεν. Γραμ. του Σωματείου, σταμάτησαν να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και στρατεύτηκαν στους δόλιους σχεδιασμούς Εργολάβου και Υιού. Έπαψαν να βλέπουν την προοπτική του Νεωρίου και ταυτίστηκαν με συμφέροντα που μας οδηγούσαν στα «βράχια» ενώ γέμιζαν τις άδειες τσέπες της εργολαβικής οικογένειας.

Σφετεριστές της δύναμης που τους δώσαμε επέλεξαν να γίνουν μέλη μιας «ομάδας ντροπής» προκειμένου να υπηρετήσουν τους βρώμικους σκοπούς τους. Καταχράστηκαν την εξουσία και τις θέσεις τους για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Η μεταστροφή τους ήταν εμφανής και προσπαθούσαν να την κρύψουν μέσα από μια διαρκή απειλή σε όποιον μάθαιναν ότι επιχειρούσε να μιλήσει. Με εκφοβισμούς, εκβιασμούς, λεκτική βία, τραμπουκισμούς, κακοποιητικές και εκδικητικές συμπεριφορές επέβαλαν «ομερτά» στη γιάρδα έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Εργολάβο.

Όποιος αντιδρούσε τιμωρούνταν, όποιον υποπτεύονταν ότι μπορεί και να μιλήσει τον κατασυκοφαντούσαν, σπίλωναν ανθρώπους και συνειδήσεις, περιθωριοποιούσαν συναδέλφους ενώ «έφτιαχναν» κάποιους λίγους για να δημιουργήσουν το «στρατό» τους. Επιστράτευσαν μεθόδους που μόνο στον υπόκοσμο συναντάς με παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών, τις οποίες αξιοποιούσαν με διαφορά λογισμικά για να κατασκευάζουν κατά το δοκούν διαλόγους.

Με αυτόν τον τρόπο, η «ομάδα της ντροπής» διαφέντευε το Ναυπηγείο χτίζοντας ένα τείχος, εγκλωβίζοντας εργαζόμενους και επαγγελματίες στις αδίστακτες ορέξεις τους. Κανείς δεν ήθελε μπλεξίματα με τη λάσπη και τη βρωμιά τους.

Ευτυχώς, αρχικά κάποιοι λίγοι συνάδελφοι και αργότερα η συντριπτική πλειοψηφία βρήκαμε το κουράγιο να μιλήσουμε στον Ιδιοκτήτη. Εκείνος ανταποκρίθηκε, διερεύνησε, κατάλαβε τι γίνονταν πίσω από την πλάτη του και έπραξε άμεσα τα δέοντα. Εκκαθάρισε τη βρωμιά, προστάτευσε νοικοκυραίους και οικογενειάρχες εργαζόμενους από την «ομάδα της ντροπής» και τις ελεεινές πρακτικές της.

Σπάσαμε τη σιωπή μας, ορθώσαμε ανάστημα απέναντι στις απειλές τους που άγγιζαν ακόμη και πρόσωπα της στενής μας οικογένειας.

Η οργή μας έγινε χιονοστιβάδα και τους παρέσυρε. Αποκαλύφθηκαν τα σχέδια τους. Έτσι τους αποπέμψαμε από τη Διοίκηση του Σωματείου, έτσι εκδιώχθηκε όλη η «ομάδα της ντροπής» από το Νεώριο.

Το πάρτι τους τελείωσε. Τα οφίτσια τους κόπηκαν. Αρκετά αποκόμισαν στις πλάτες μας. Προφανώς ήθελαν κι άλλα…

Οι εργαζόμενοι λυτρώθηκαν, το Νεώριο επέστρεψε στην κανονικότητα, ο φόβος, ο παραγοντισμός και οι λοβιτούρες τους εξαφανίστηκαν μια για πάντα. Απελευθερωθήκαμε!

Δεν θέλουμε την «τεχνογνωσία» του, ούτε τα «τσιράκια» του. Τον αποθηκάριο που ενώ δεν ήξερε που πέφτουν οι δεξαμενές, έγινε στελεχάρα και τριθεσίτης. Τον οδηγό που έγινε προϊστάμενος και «κουμάντο», που περιφερόταν μέσα και έξω από το Ναυπηγείο για να κάνει το «κομμάτι» του.

Εργολάβε, γιε, Ρηγούτσο και Χατζαντώνη χωνέψτε το, στο Νεώριο είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. Όσο χτυπάτε το Ναυπηγείο, χτυπάτε εμάς… αλλά και το κεφάλι σας στον τοίχο.

Είστε εχθροί του Ναυπηγείου για αυτό και συνασπιστήκατε με τους πολέμιους μας, αυτούς που τόσα χρόνια σας έβριζαν και ήθελαν να μας κλείσουν. Μάλλον το ίδιο θέλετε και εσείς…Οι τακτικές σας απολύτως προβλέψιμες.

Η «οικογένεια» ας πάει στη Χαλκίδα που μας έλεγε ότι είναι ιδιοκτήτες του Ναυπηγείου (εδώ γελάμε…)!Οι δύο «Σωτήρες» με τέτοιο βαρύ βιογραφικό «διάσωσης» Ναυπηγείων, μπορούν να πιάσουν δουλειά σε κάθε Ναυπηγείο της Υφηλίου. Ένας καινούργιος κόσμος τους ανοίγεται… Αρκετά έκαναν καριέρα στις πλάτες μας. Τους γνωρίσαμε από την καλή, τους μάθαμε και από την ανάποδη.

Μας ξεπερνάει σαν εργαζόμενους αλλά δεν μας κάνει καμία εντύπωση που υπερασπίζονται με τέτοιο ζήλο και δοξάζουν τον Εργολάβο, που πρωτοήρθε στο Νησί μας «μαυρισμένος», χωρίς να μπορεί να πάρει απευθείας δουλειές. Μαζί του έκαναν ότι ήθελαν και τους έκανε ότι ήθελε. Κατοχύρωσαν προνομιακές θέσεις, προνόμια, παχυλούς μισθούς. Κι όλα αυτά σε βάρος του Ναυπηγείου και των εργαζομένων.

Μας χειραγώγησαν, μας εξαπάτησαν, μας εκμεταλλευτήκαν. Δεν τους ανεχόμαστε άλλο.

Εμείς όμως οι εργαζόμενοι έχουμε τον τελευταίο λόγο.

Είναι προκλητικό λοιπόν αυτοί που χρησιμοποίησαν τον τρόμο σε κάθε του μορφή, να μιλούν μέσω του Ρηγούτσου για φόβο της ζωής τους. Είναι τουλάχιστον επαίσχυντο να εμπλέκουν σε αυτό, τον Ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου που έχει δώσει δείγματα γραφής σε όλη τη συριανή κοινωνία. Αυτός, άλλωστε, κατεύνασε την αγανάκτησή μας προλαμβάνοντας κάθε ανθρώπινη αντίδραση απέναντί τους.

Εμείς ζητάμε την προστασία της αστυνομίας από αυτή την «τετράδα» που έχει χαρακτηριστικά συμμορίας.

Με το κείμενο αυτό καταγγέλλουμε τις πρακτικές και μεθόδους που ακολούθησε και δυστυχώς συνεχίζει να ακολουθεί η «ομάδα της ντροπής». Αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι είναι αδίστακτοι, βίαιοι και επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους του Νεωρίου, τις οικογένειές μας, την κοινωνία του Νησίου μας. Συκοφαντούν, λασπολογούν, ψευδομαρτυρούν, διαβάλουν, διασπείρουν τρόμο και ψευδείς ειδήσεις, παραχαράζουν την αλήθεια με κάθε τρόπο.

Καλούμε όλες τις αρχές του Τόπου μας, αστυνομικές, διωκτικές και δικαστικές να μας προστατεύσουν γιατί όσο αυτοί δρουν είμαστε σε διαρκή κίνδυνο.

Πηγή : https://www.kykladiki.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...