2 Οκτ 2023

Επίσκεψη της «ΣΕΡΙΦΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» στο Ιατρείο


Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΣΕΡΙΦΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Τελευταία, με αφορμή την υποψηφιότητά μου για τη δημαρχία κι ως επικεφαλής της Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας, έχω γίνει αποδέκτης των ανησυχιών πολλών συμπολιτών μας σχετικά με τα θέματα υγείας στο νησί, και συγκεκριμένα με το τι μέλλει γενέσθαι με το Ιατρείο μας.

Έτσι, την Πέμπτη, επισκέφθηκα μαζί με ομάδα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού, το Πολυδύναμο Ιατρείο Σερίφου και μίλησα με τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό, σε μια προσπάθεια να κατανοήσω τις θέσεις τους και τις ανησυχίες τους για το μέλλον, αλλά και να καταγράψω τα όποια προβλήματα υπάρχουν – εκτός και αν δεν υπάρχουν προβλήματα όπως κάποιοι υποστηρίζουν....
Μέσα από τη συζήτηση στο Π.Ι. και την καταγραφή των προβλημάτων, συνειδητοποίησα για μια ακόμη μια φορά την ανάγκη των άμεσων ενεργειών για να μην βρεθούμε ξαφνικά απέναντι σε δυσάρεστες για το νησί καταστάσεις.
Φυσικά, δεν είμαι ο μόνος που ανησυχεί για το θέμα του Ιατρείου και γενικότερα της υγειονομικής περίθαλψης στο νησί, αλλά είμαι αυτός που έχει τη θέληση και μπορεί να προσφέρει λύσεις την επόμενη κιόλας ημέρα.

Ποιες είναι αυτές οι λύσεις;
Η παγιοποίηση λοιπόν των κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού στο νησί θα περιλαμβάνει επίδομα ενοικίου, σίτισης και μετακίνησης. Αλλά θα υπάρξει και συνεννόηση με τους άλλους νησιωτικούς δήμους ώστε να διεκδικήσουμε από την κεντρική κυβέρνηση το καθεστώς κινήτρων που ίσχυε παλαιότερα και έχει ατονήσει λόγω του πλαφόν, ο ορισμός του οποίου ακόμα εκκρεμεί. Μια αρχική πρόταση είναι περίπου στα 1.000 ευρώ για τον γιατρό διευθυντή του Π.Ι., 800 ευρώ για τον υποδιευθυντή γιατρό και επίδομα ενοικίου για το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό.
Κάτι άλλο που θα διεκδικήσουμε είναι η υποστήριξη της Περιφέρειας επάνω σε αυτό το θέμα. Και βέβαια οπωσδήποτε θα έρθουμε σε επαφή με την 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου στην οποία υπαγόμαστε.

Ο γιατρός του Π.Ι. μου είπε πως τα τελευταία 4 χρόνια κανένας από το νησί δεν έχει ενοχλήσει την ΔΥΠε, ενώ τα θέματα συσσωρεύονται. Να δούμε τι άλλες ελλείψεις υπάρχουν, και γιατί τόσο καιρό δεν λειτουργεί το ακτινολογικό μηχάνημα.
Ένα άλλο σημείο στο οποίο μπορούμε να συμβάλλουμε σαν δημοτική αρχή είναι η εξολοκλήρου ανάληψη της συντήρησης των χώρων του Ιατρείου και οποιουδήποτε άλλου οικήματος θα έχει παραχωρηθεί.

Δεν είναι δουλειά του γιατρού να ασχολείται και με αυτά.... Σε άλλα νησιά έχει λυθεί αυτό το θέμα προ πολλού... Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σίφνος.
Παράπονα υπήρξαν και για τις μισθώσεις, τουλάχιστον τρεις, οι οποίες χάθηκαν κατά την μετάβαση στην τελευταία δημοτική αρχή. Από την θητεία Αντωνάκη στην θητεία Ρεβίνθη, δηλαδή... Αν είχαν παραμείνει αυτές οι μισθώσεις κάποιοι θα είχαν τακτοποιηθεί, μια νοσηλεύτρια, ένας παρασκευαστής ή δεύτερος γιατρός.

Όσον αφορά τον οδοντογιατρό ο οποίος και αυτός δεν καλύπτεται στο θέμα της στέγασης, θα βρούμε λύση να τον βοηθήσουμε με μια επιδότηση ενοικίου ας πούμε. Ή μια ενίσχυση του εισοδήματός του μέσω οδοντιατρικής μέριμνας για τα παιδιά του σχολείου δυο φορές το χρόνο, για παράδειγμα, με δαπάνη του δήμου. Το περιγράφουμε εξάλλου και στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας.
Μια άλλη κίνηση που έχουμε σκοπό να κάνουμε, αφορά το ιατρικό προσωπικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός της Σερίφου φτάνει και τις 15.000! Σκοπεύουμε να προωθήσουμε τον εθελοντισμό, με γιατρούς από Αθήνα, οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεση να έρθουν στο νησί για να προσφέρουν τα καλοκαίρια, αρκεί να τους εξασφαλιστεί η στέγη.

Σαν δημοτική αρχή λοιπόν θα βρούμε πόρους για αυτή τη στέγη, διότι οι μόνιμοι γιατροί πρέπει να παίρνουν και μια ανάσα το καλοκαίρι που ο φόρτος πολλαπλασιάζεται.
Και μια που μιλάμε για υγεία, να σημειώσουμε πως παλαιότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είχαμε 100 φιάλες από την αιμοδοσία, σήμερα έχουμε πέσει στις 51.

Έχω προτείνει ο δήμος να είναι συνδιοργανωτής της αιμοδοσίας που διενεργεί ο Σύνδεσμος Σεριφίων, ώστε το γεγονός να έχει μεγαλύτερη δημοσιοποίηση και συμμετοχή.
Και αφού τα λέμε όλα για την υγεία, να περάσω και στα δυσάρεστα... Είμαστε ένας από τους 57 δήμους της χώρας που δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Και πολλοί συμπολίτες μας απορούν γιατί χάσαμε ένα τέτοιο πρόγραμμα, το οποίο εκτός του προφανούς κοινωνικού οφέλους, προϋπόθετε και πέντε επιπλέον προσλήψεις.
Αυτά έχουμε σκοπό να κάνουμε και θα τα κάνουμε σαν δημοτική αρχή, αρκεί οι δημότες της Σερίφου να μας δώσουν αυτή τη δυνατότητα στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας.
Για την "ΣΕΡΙΦΟ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"
Ο επικεφαλής της παράταξης και Υποψήφιος Δήμαρχος
Γκιολές Δημήτριος
Πηγή : 

 Σέριφος Δύναμη Συνεργασίας


to synoro blog

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...