3 Απρ 2024

Νάξος – Ν. Ευελπίδου: Η Νάξος “εργαστήριο” για την Κλιματική Αλλαγή στο Μεσόγειο


Ερωτας ζωής. Η Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Νίκη Ευελπίδου, για μία ακόμη φορά δείχνει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο την αγάπη της για τη Νάξο. Με βάση την σχετική ενημέρωση που έχουμε, θα βάλει το νησί των Κυκλάδων στο επίκεντρο της επιστήμης.

Κλιματική Αλλαγή και Τοπική Ανάπτυξη στην Μεσόγειο με την Νάξο στη πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Από την 1η Οκτωβρίου 2024 και για ένα μήνα όλη η Ευρώπη θα βλέπει Νάξο. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Περιλαμβάνει την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το τοπίο, το πώς εξελίσσεται η κλιματική αλλαγή από τη βόρεια στη νότια Ευρώπη, εξέλιξη παράκτιου περιβάλλοντος και νέες δεξιότητες στις παράκτιες γεωμορφολογικές μεθόδους και τεχνικές.

Οι συμμετέχοντες θα είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες σε θέματα επιστημών Γης από όλη την Ευρώπη. Οι διδάσκοντες θα είναι καθηγητές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille της Γαλλίας, το Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου της Ρουμανίας και το Πανεπιστήμιο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με εκπαίδευση που θέτει τις θεωρητικές βάσεις για έναν μήνα και στη συνέχεια για μια εβδομάδα όλη η ομάδα θα έρθει στο φυσικό γεωλογικό εργαστήρι, τη Νάξο, για δει στην πράξη και να κάνει πράξη όλα όσα θα έχουν συζητηθεί στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου.

Ήδη στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο φιγουράρει η Γρόττα και τα Απλώματα, μια εμβληματική περιοχή με ιδιαίτερα γεωλογικά/περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

 


Πηγή : https://naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...