5 Απρ 2024

Σύρος: Απόρριψη αιτήματος ανάγνωσης επιστολής του Παρατηρητηρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο


Απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης το αίτημα ανάγνωσης επιστολής του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος Σύρου αναφορικά με τη λειτουργία των ναυπηγείων.

Το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, ένας σύλλογος πολιτών που έχει αναδείξει μέσα από μια σειρά δημοσιεύσεων και εκδηλώσεων το κατεπείγον της συζήτησης σχετικά με τη λειτουργία των ναυπηγείων και κατά πόσο η λειτουργία τους τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, εξέδωσε τη Δευτέρα 1 Απριλίου ανακοίνωση σχετικά με την απόρριψη του αιτήματος του, με το οποίο ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο να αναγνωσθεί η απάντηση του συλλόγου στους ισχυρισμούς του προέδρου της εταιρίας των ναυπηγείων ONEX Παναγιώτη Ξενοκώστα, όπως διατυπώθηκαν στην κατεπείγουσα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου.

Το αίτημα του Συλλόγου απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνθο Μανθόπουλο, ο οποίος επικαλέστηκε τον Κανονισμό Λειτουργίας (άρθρο 5 παρ. 4) σχετικά με την ανάγνωση ανακοινώσεων. Το γεγονός έχει προκαλέσει ερωτηματικά στο Παρατηρητήριο, αφού σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 5 του Κανονισμού «ο Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να καλεί στη συνεδρίαση εκπροσώπους φορέων ή ιδιώτες προκειμένου να συμβάλλουν με τις τοποθετήσεις τους στην καλύτερη διαμόρφωση της απόφασης».

Διαβάστε την συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο 

https://www.sustainablecyclades.gr/2024/04/04/syros-aporripsi-aitimatos-anagnosis-epistolis-tou-paratiritiriou-sto-dimotiko-symvoulio/

Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...