6 Απρ 2024

Σέριφος Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προέστη της Ακολουθίας της Γ' Στάσεως των Χαιρετισμών


Η Γ' Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Κάτω Χώρας Σερίφου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προέστη  της Ακολουθίας της Γ' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και του εκ Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Μακαρίου Τσιμέρη και με την παρουσία του Δημάρχου Σερίφου κ. Κωνστ. Ρεβίνθη, διατελεσάντων Δημάρχων, Εκπαιδευτικών και πολλών Σεριφίων πιστών.


Τον θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα και παραστατικώτατα ο παρεπιδημών, αδεία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, Αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου, ο οποίος ομίλησε επί του χαιρετισμού «Χαίρε κυοφορούσα οδηγόν πλανωμένοις, χαίρε απογεννώσα λυτρωτήν αιχμαλώτοις».


Συγκεκριμένα, υπεγράμμισε τον καθοδηγητικό και λυτρωτικό χαρακτήρα του κηρύγματος του Κυρίου, ο οποίος απαλλάσσει τον άνθρωπο από τις πλάνες του και τον λυτρώνει από την αιχμαλωσία των παθών του!


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε τους Εφημερίους της Σερίφου για την καλή διακονία τους και τους πιστούς για την παρουσία τους, συνεχάρη τον Αρχιμ. Μακάριο Τσιμέρη για την εμπνευσμένη ομιλία του και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα!


Ενωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β' επεσκέφθη με τη συνοδεία του την Ιερά Μονή Ταξιαρχών, στην οποία προσεκύνησε τα λείψανα του αοιδίμου Κτήτορος της Μονής Αρχιμ. Ιερεμίου Αντωνάκη, τα οποία προσφάτως απεκάλυψε στο δεξί εξωτερικό κλίτος του Καθολικού ο Ηγούμενος Αρχιμ. Ευδόκιμος Καραπαντελάκης.


Επεσκέφθη, ωσαύτως, και επιθεώρησε τις εν εξελίξει εργασίες επισκευής και εξωραϊσμού της Μονής και των Κελλίων της, που εκτελούνται χάρη στην ανύστακτη μέριμνα του φιλαγίου, φιλοπόνου και φιλακολούθου Ηγουμένου, Αρχιμ. Ευδόκιμου, τον οποίο ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και συνεχάρη.


Αύριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα πλεύσει στη Σίφνο, κατά το εξαγγελθέν πρόγραμμα.
Πηγή : https://www.facebook.com/imsyrou/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...