10 Απρ 2024

Σέριφος Στο λιμάνι έμαθα σήμερα τι σημαίνει να περιφρονείς τον Άλλον.


Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε 
Καθημερινά τούς προσπερνάμε στις βιαστικές περιπατητικές μας διαδρομές και αναφερόμαστε σε αυτούς ως «ευάλωτους πολίτες». Είναι εκείνοι που παλεύουν με τον νεκρό χρόνο και παρουσιάζονται όταν τους μιλήσεις μόνο με το μικρό τους όνομα αν το θυμούνται και αυτό .

 Άλλωστε, το επίθετο γι’ αυτούς αποτελεί παρελθόν. Ήταν χρήσιμο μόνο στην προηγούμενη ζωή τους.  Όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει με τον γεράκο άστεγο που μένει εδώ και ενα μήνα στο ασφυκτικά γεμάτο αυτοκινητό του κοντά στο Ζαχαροπλαστείο Μέλι  πάσχει απο άνοια κύριε Δήμαρχε..περπατά και τρέμει δεν ξέρω και που κάνει την ανάγκη του τι τρώει δεν θα τον αφήσουμε να τον φάνε και τα ζούμπερα .Δεν ξέρω την ιστορία του ουτε ρίχνω καποια ευθύνη σε κάποιον για την κατάντια του ανθρώπου Είπαν ότι εχετε ενημερωθέι ...

Ειναι Σερφιώτης απο την Παναγια λένε δουλευε για λίγο απο δω και απο εκει ειναι υποχρεωσή μας να φροντίσουμε τον άνθρωπο καντε τα απαραίτητα το συντομότερο δυνατόν αν μείνει αβοήθητος θα πεθανει   «Όταν έχεις βρεθεί στον δρόμο και τα έχεις χάσει όλα στη ζωή σου, δεν σου απομένει και τίποτα χειρότερο να πάθεις πέρα από το ότι κινδυνεύει η σωματική σου ακεραιότητα. Εδώ που είμαστε φεύγουν τα καράβια για τις Κυκλάδες. Οι επιβάτες μπαίνουν και βγαίνουν από τα πλοία και ούτε καν τον κοιτούν. Είναι αόρατος γι’ αυτούς και κάποιους μάλιστα τους ενοχλεί με την παρουσία του .  Στο λιμάνι έμαθα σήμερα  τι σημαίνει να περιφρονείς τον Άλλον.
Πηγή : 

to synoro blog

4 σχόλια:

  1. Είναι δύσκολο "να μπεις στα παπούτσια του άλλου",εάν το μυαλό είναι άδειο αλλά η κοιλιά γεμάτη.Τα υλικά αγαθά διαλύουν κάθε μόριο,ίχνος αυτοσεβασμού που ,ως αποδεικνύεται, απουσίαζει επιδεικτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ.Σ :οι παραπάνω χαρακτηρισμοί αφορούν στον Δήμαρχο και τους περί αυτόν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ανησυχείτε. Όταν ξεκινήσει ο τουρισμός κάτι θα κάνουν ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχουν μαθει να ειναι αλληλεγγυη .κριμα το ομορφο νησι!! Γι αυτο να το παρουνε ολο το νησι ξενη που εχουν πολιτισμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...