9 Απρ 2024

Σύλλογος Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου Η εταιρεία δηλώνει ότι αγωνιά για το «κοινό όφελος» και κάνει τα πάντα για «ίδιον όφελος»!!!


Για πρώτη φορά, η γνωστή «κοινωφελής» εταιρεία παρεμβαίνει στο Δήμο Σερίφου και σε διεθνείς οργανισμούς για να εμποδίσει τις μελέτες και τις κινήσεις προστασίας των μεταλλευτικών μνημείων της Σερίφου. Ξέραμε ότι οι κοινωφελείς εταιρείες έχουν σκοπό αυτό που λέει ο τίτλος του: το «κοινό όφελος». Εδώ όμως δεν είναι έτσι!
Η εταιρεία μετατράπηκε ξαφνικά σε θυγατρική της εταιρείας "wereallize", με σκοπό λέει αν και εταιρεία real estate να παράγει πολιτισμό στο νησί με δεκάδες έργα ανάπτυξης και αξιοποίηση του ιστορικού μας τοπίου. Έτσι, λοιπόν, μία κτηματική επιχείρηση έρχεται να μας δηλώσει με αναρτήσεις της ότι θα κάνει το Μέγα Λειβάδι και τον Κουταλά υπαίθριο μουσείο, ότι θα αναστηλώσει κτίρια, μνημεία και εγκαταστάσεις, ότι θα επισκευάσει τις στοές! Ούτε ο Ανδρέας Συγγρός δεν ήταν τόσο γαλαντόμος με τις δωρεές του!

Πρώτη φορά, λοιπόν, μία ιδιωτική επιχείρηση ακινήτων, θέλει να δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια αφιλοκερδώς μέ μηδαμινά κέρδη από τα μέχρι στιγμής ακίνητα, τα οποία φέρεται να διαθέτει και επισκευάζει, εκ των οποίων το ένα θα γίνει εστιατόριο και τα υπόλοιπα πιθανόν ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Προσπαθεί στέλνοντας επιστολή προς τον παγκόσμιο οργανισμό να μπλοκάρει το αίτημα επιστημονικών, ακαδημαϊκών φορέων και της τοπικής κοινωνίας για το χαρακτηρισμό των μνημείων της Σερίφου ως τόπων που αξίζει να προστατευθούν, ενώ παράλληλα παραδέχεται ότι αξίζει διάσωσης και ανάδειξης τους στο τουριστικό brand name του νησιού.
Παράλληλα, στέλνει επιστολή στο Δήμο Σερίφου για να εμποδίσει την πραγματοποίηση των μελετών για την προστασία των μνημείων και την πολιτιστική ανάπτυξη του Μεγάλου Λειβαδιού και του Κουταλά.
Με λίγα λόγια, η εταιρεία δηλώνει ότι αγωνιά για το «κοινό όφελος» και κάνει τα πάντα για «ίδιον όφελος»!!!
Όμως το γεγονός και μόνο ότι ασχολήθηκαν με τις πραγματικές κοινωφελείς δράσεις μας, δείχνει το φόβο τους και πόσο κοντά είμαστε στο να κάνουμε περήφανα το νησί μας αυτό που του αξίζει, χωρίς δώρα από τους Δαναούς.
Πηγή : 

Σύλλογος Μεγάλου Λιβαδίου Σερίφου


to synoro blog

1 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...