23 Απρ 2013

«Διατήρηση οργανικότητας του 6/Θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σερίφου»


«Διατήρηση οργανικότητας του 6/Θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σερίφου»
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος  Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Σερίφου, Αντώνιου Π. Αντωνάκη,σχετικά με τη μεταβολή σχολικών μονάδων Α/βαθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος και επισημαίνει την «απόλυτη ανάγκη να διατηρηθεί η οργανικότητα του σχολείου».
Επισυνάπτεται η Επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 22.04.2013
Ο καταθέτων Βουλευτής
Νικόλαος Συρμαλένιος


Διατήρηση Οργανικότητας του 6/Θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου της Σερίφου
Αφορά: Μεταβολές σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης


Λάβαμε γνώση της σχετικής Εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού σύμφωνα με την οποία ζητείται αναπροσαρμογή της οργανικότητας του συνόλου των σχολικών μονάδων της χώρας με βάση καθαρά αριθμητικά κριτήρια.

Εφιστούμε την προσοχή ώστε να ληφθεί υπόψιν ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των νησιωτικών περιοχών προκειμένου να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων των νησιών μας, να μην παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και να μην υποβαθμίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα όσον αφορά στην οργανικότητα του 6/Θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου της Σερίφου, επισημαίνουμε ότι έχει καθοριστεί με αιτιολογημένη απόφαση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου. Υπογραμμίζουμε δε, την απόλυτη ανάγκη για διατήρηση της οργανικότητάς του ως 6/θέσιου και η οποιαδήποτε αλλαγή και ουσιαστικά υποβάθμιση του σχολείου μας μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα πολυπληθή τμήματα των προηγούμενων δεκαετιών ούτε σε συνδιδασκαλία. Οι μαθητές όπως και οι δάσκαλοι δεν είναι αριθμοί και συνεπώς η μεταξύ τους αναλογία δεν προκύπτει από μια ψυχρή διαίρεση. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας το δικαίωμα να λαμβάνουν παιδεία χωρίς «περικοπές».

Παρακαλούμε όπως λάβετε όλα τα ανωτέρω υπόψιν σας ώστε να διατηρηθεί η οργανικότητα του 6/Θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου της Σερίφου.-

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Πηγή : http://www.info-cyclades.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...