8 Δεκ 2021

Τραγωδία στα νοσοκομεία: Τουλάχιστον 130 εκτός ΜΕΘ - Επιλογή ασθενών και «διάκριση επωνύμων»


Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα». Αυτό δήλωσε ο γιατρός - ερευνητής Γιώργος Παυλάκης με φόντο τα νέα μαύρα ρεκόρ σε θανάτους και διασωληνωμένους. Τη Δευτέρα καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων θανάτων για το 2021 και ο δεύτερος από την αρχή της πανδημίας.

 Οι νεκροί έφτασαν τους 121. Συνολικά 556 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό μέσα στις 6 πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Τα νοσοκομεία παραμένουν σε κατάσταση ασφυξίας με πολλά να έχουν ξεπεράσει ήδη τα όριά τους. Την Κυριακή καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στις διασωληνώσεις με 715, ενώ και τη Δευτέρα ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν 714. Τα κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένα στο σύνολό τους. Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε ποσοστό 99% οι κλίνες ΜΕΘ covid ήταν κατειλημμένες προχθές Κυριακή.

«Τραγωδία στα νοσοκομεία - Προνομιακή αντιμετώπιση επωνύμων» 

 Σχεδόν ο ένας στους πέντε διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τους κινδύνους για τη ζωή του ασθενούς.

 Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζ0μένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αυτή τη στιγμή οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι 130 και όπως καταγγέλλεται εκτός από την επιλογή ασθενών υπάρχει πλέον και προνομιακή διάκριση για ορισμένα προσωπα. «Το σύστημα είναι άδικο, οι επώνυμοι αντιμετωπίζονται προνομιακά» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Ενδεικτικά αναφέρεται το παράδειγμα του ΑΧΕΠΑ, με τους υγειονομικούς να κάνουν λόγο για μια «σύγχρονη τραγωδία».

 «Το πρωί της Δευτέρας 13 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό είναι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους, Μεταξύ αυτών και ένας 48 χρόνος», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ. Το Ιπποκράτειο τελείωσε την εφημερεία «με 19 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ – θλιβερό αρνητικό ρεκόρ – οι 13 στα χειρουργεία και οι 6 στις κλινικές». Τραγική είναι η κατάσταση και στην Αττική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στο Σωτηρία και οι 84 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Το ίδιο και στον Ευαγγελισμό που αριθμεί 31 αλλά και στο Αττικό που έχει 23. «Το σύστημα πρέπει να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Επώνυμους και ανώνυμους. 

Εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το πράττει; Για να βρεθεί ΜΕΘ στους άνω των 70 ετών πρέπει να είναι Μητροπολίτες ή επώνυμοι πολιτικοί, επιχειρηματίες ή οτιδήποτε άλλο. Στις ΜΕΘ ασφαλώς σε μία φυσιολογική κατάσταση θα πρέπει να εισάγονται ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση μη διασωληνωμένοι. Όταν όμως έχεις πόλεμο, ελάχιστες ΜΕΘ και πολλούς νέους σε ηλικία ασθενείς εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους δεν κάνεις διακρίσεις. Γιατί διάκριση είναι αυτό που συμβαίνει στο Σωτηρία. Να βρίσκεται στη ΜΕΘ μη διασωληνωμένος πολιτικός σε σοβαρή όμως κατάσταση» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

 «Είχαν άλλοι σειρά που περιμένουν πολλές ημέρες σε θαλάμους διασωληνωμένοι σε πιο σοβαρή κατάσταση και νεότεροι. Τέτοια ζητήματα τροφοδοτούν την αναξιοπιστία του συστήματος και την καχυποψία του κόσμου. Περαστικά ευχόμαστε και μακάρι να είχαν την ευκαιρία να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ όλοι οι πολύ σοβαρά ασθενείς διασωληνωμένοι ή μη. Θα είχαμε πολύ λιγότερους θανάτους» συμπληρώνει. 

 «Έως και 21.000 νεκρούς έως τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά» 

 Ο γιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, με βάση την κατάσταση του ΕΣΥ και τα επιδημιολογικά δεδομένα, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα βλέπουμε 100 νεκρούς κάθε μέρα από κορωνοϊό. Η έξαρση στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό, όπως είπε, αναμένεται να κρατήσει μέχρι τα Χριστούγεννα ή το τέλος του χρόνου, με αποτέλεσμα στη χώρα μας να φτάσουμε ακόμα και τους 21.000 νεκρούς. «Δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα», επεσήμανε ο Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πηγή : https://tvxs.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...