11 Δεκ 2021

Οι AKTES ζωντανεύουν πολιτιστικά τη Σέριφο


Υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου, αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί φέτος στο νησί της Σερίφου το κοινωνικο-πολιτιστικό πρόγραμμα “AKTES”. Οι ΑΚΤΕS (Ακαδημία Τεχνών Τσέπης) είναι ένα κοινωνικό-πολιτιστικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για μικρές νησιωτικές περιοχές με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχικότητας των παιδιών στη ζωή της κοινότητας. 

 Το πρόγραμμα αναπτύσσεται με εργαλείο τον καλλιτεχνικό πειραματισμό μέσα από την φιλοξενία καλλιτεχνών κατά τους χειμερινούς μήνες, εμπλέκοντας τα παιδιά σε μια διαδικασία συν-δημιουργίας δράσεων σε μια θεματική που αφορά έναν στρατηγικό τομέα ανάπτυξης του νησιού (π.χ. τουρισμός, πολιτισμός, περιβάλλον κ.λπ.).

 Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους οργανισμούς COMM’ON και Cultόpια, σε συνεργασία με τον εκάστοτε Δήμο και το τοπικό σχολείο, με την υποστήριξη δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών και φορέων. 

 Η προετοιμασία πραγματοποιείται ήδη, καθώς μέλη της ομάδας AKTΕS επισκέφτηκαν το νησί και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Σερίφου, κ. Κωνσταντίνο Ρεβίνθη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μιχάλη Χρυσολωρά, οι οποίοι μίλησαν στην ομάδα για την ιστορία του νησιού, την καθημερινότητα τους χειμερινούς μήνες, το όραμα για το αύριο, την παιδική κοινότητα, καθώς και την υλοποίηση του προγράμματος. 

Το πρόγραμμα για την περίοδο 2021-22 έχει την αιγίδα των Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υπουργείο Τουρισμού - Ministry of Tourism και τη συνεργασία του Δήμου Σερίφου.

Η επιχορήγηση είναι από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Χορηγός μετακίνησης είναι η εταιρία #Zanteferries *
 Μάλιστα, ο Δήμαρχος, κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, όπου αποφασίστηκε η χορήγηση της αιγίδας του Δήμου στο πρόγραμμα, τόνισε, ότι «είναι πολύ σημαντική υ ύπαρξη τέτοιων δράσεων για τους μαθητές του νησιού μας και ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο που οι επιλογές για δημιουργικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις είναι ελάχιστες».

 Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...