31 Δεκ 2021

Παροχή κινήτρων σε υγειονομικούς, αλλά και αναπληρωτές καθηγητές της Σερίφου, σύμφωνα με τη νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Την παροχή κινήτρων (ένα ενιαίο επίδομα για σίτιση και στέγαση) για τους υγειονομικούς και τους αναπληρωτές καθηγητές, αποφάσισε ο Δήμος Σερίφου. Κατά τη συζήτηση του θέματος στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εισηγητής ήταν ο Δήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, περί του δικαιώματος των ΟΤΑ να παρέχουν κίνητρα για την προσέλκυση δημοσίων υπαλλήλων σε παραμεθόριες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, σημείωσε πως δεδομένων των δυσκολιών σε οικονομικό επίπεδο που έχει επιφέρει η πανδημία, το επίδομα να χορηγηθεί μόνο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

 Συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι «πρέπει να συνεχιστεί η παροχή κινήτρων, σε ένα ενιαίο επίδομα για σίτιση και στέγαση, ώστε να συνεχίσουν να προτιμούν το νησί μας, ωστόσο, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία, προτείνεται να δοθούν κίνητρα μόνο για το γενικό ιατρό, για τους αγροτικούς ιατρούς και για πιθανό επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς ο προϋπολογισμός για το έτος 2022 αναμένεται να έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες δαπανών, λόγω της συρρίκνωσης των δημοτικών εσόδων και των περιορισμένων οικονομικών πόρων, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και της αναμενόμενης μείωσης των ΚΑΠ, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της απογραφής. 

Έτσι, το ενιαίο επίδομα για σίτιση και στέγαση θα δίνεται στους δυνητικούς δικαιούχους, αφού πρώτα προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά κι αφού ελεγχθούν από την υπηρεσία και με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δε θα λαμβάνουν, οποιοδήποτε άλλο επίδομα ή κίνητρο από οποιονδήποτε άλλο φορέα, όπως την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου». 

 Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, κ. Πελοποννήσιος, πρότεινε τη χορήγηση επιδόματος σε υγειονομικούς, αναπληρωτές καθηγητές και αστυνομικούς, οι οποίοι θα στελεχώσουν τον αστυνομικό σταθμό Σερίφου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

 Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαγουλάς, πρότεινε τη χορήγηση επιδόματος μόνο σε υγειονομικούς και αστυνομικούς, εφόσον υπάρχει δυνατότητα. 

 Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρυσολωράς, πρότεινε τη χορήγηση του επιδόματος σε υγειονομικούς και αναπληρωτές καθηγητές. 

 Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κόντες, πρότεινε το επίδομα να δοθεί σε όλους, όσοι καταθέτουν σχετικό αίτημα. 

 Δεδομένου, ότι με τις παραπάνω τέσσερις προτάσεις δεν κατάφερε να υπάρξει πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλήφθηκε μεταξύ των προτάσεων του Δημάρχου και του κ. Χρυσολωρά.

 Στο πλαίσιο της δεύτερης ψηφοφορίας, την πλειοψηφία των ψήφων των δημοτικών συμβούλων συγκέντρωσε η πρόταση του κ. Χρυσολωρά, και ως εκ τούτου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παροχή κινήτρων για τους υγειονομικούς και τους αναπληρωτές καθηγητές, με την επισήμανση, πως το ενιαίο επίδομα θα δίνεται στους δυνητικούς δικαιούχους, αφού πρώτα προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά κι αφού ελεγχθούν από την υπηρεσία και με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι δε θα λαμβάνουν, οποιοδήποτε άλλο επίδομα ή κίνητρο από οποιονδήποτε άλλο φορέα, όπως την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...