22 Δεκ 2021

Σέριφος: Ο πρώτος Δήμος με όλα τα οικονομικά στοιχεία καθημερινά στο διαδίκτυο ..Αυτό για εμάς είναι ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!


Από σήμερα ΟΛΑ τα Οικονομικά στοιχεία του Δήμου είναι διαθέσιμα σε ΟΛΟΥΣ με ένα κλικ! Ημερήσια Αναφορά, Έσοδα, Δαπάνες και Αριθμοδείκτες. Αυτό για εμάς είναι ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

Δήμος Σερίφου

Δήμος Σερίφου σε μία πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα και στα πλαίσια της ψηφιακής μετάβασης, δίνει στη δημοσιότητα καθημερινά ΟΛΑ τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου με ένα κλικ, μέσα από το Serifos.gr.

 Όλοι οι κάτοικοι της Σερίφου και πάσης φύσεως ενδιαφερόμενοι μπορούν καθημερινά να παρακολουθούν την οικονομική εικόνα του Δήμου μέσα από αυτοματοποιημένα report που εξάγονται χάρη στο BI (Business Intelligence) της Targit, που πρόσφατα απέκτησε ο Δήμος Σερίφου, στα πρότυπα μεγάλων Ανώνυμων Εταιριών του ιδιωτικού τομέα. 

 Έτσι λοιπόν πέραν από τη γενική ημερήσια οικονομική αναφορά, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθεί καθημερινά, την εικόνα των εσόδων, των δαπανών ανά ΚΑΕ, την εξέλιξη του χρηματικού υπολοίπου, την ροή εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, Αριθμοδείκτες (KPI’s) καθώς επίσης και τις εισπράξεις ανά μήνα & ανά λογαριασμό. Κοινώς όλη εικόνα με ένα κλικ, τόσο απλά. 

 Σε δήλωση του ο Αντίδημαρχος Οικονομικών κ. Λιβάνιος Στυλιανός, αφού γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Σερίφου, είναι έτοιμος για δημοσίευση Οικονομικών Καταστάσεων του 2020, έχοντας παραλάβει τον Δήμο τον Σεπτέμβριο του 2019 με ένα φύλλο ισολογισμού του 2012, χωρίς έκθεση Ορκωτού Λογιστή και έχοντας κλείσει μέσα σε δύο μόλις χρόνια, 8 οικονομικές χρήσεις, επισήμανε: «Οι Δήμοι οφείλουν να έχουν καθαρή σχέση με τους πολίτες. Η Διαφάνεια αποτελεί το θεμέλιο λίθο της σχέσης αυτής.» 

 Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...