25 Δεκ 2021

Κυκλάδες - Πάρος: Στους 16 οι νεκροί του ναυαγίου, οι διασωθέντες στη Πάρο video


Ξημέρωμα 25ης Δεκεμβρίου... Η Εκκλησία γιορτάζει την Γέννηση του Κυρίου, αλλά τα πρόσωπα σκοτεινά... Από την περασμένη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έως και τα ξημερώματα της 25ης Δεκεμβρίου σε τρία ναυάγια χάθηκαν 40 άνθρωποι... 

 Τρεις (3) στα Νότια της Φολεγάνδρου, έντεκα (11) στο Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων και δεκαέξι (16) μέσα στο ...σπίτι των Κυκλάδων. Κοντά στη βραχονησίδα Μέρμηγκας, πέντε μίλια έξω από την Πάρο... Διασώθηκαν περισσότεροι από 160 άνθρωποι, όμως αγνοούνται δεκάδες κυρίως στη περίπτωση της Φολεγάνδρου (μιλάνε για 30) όπου δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση από τους επιβαίνοντες στο σκάφος... 

Και βέβαια έχουμε και τη σύλληψη τριών ατόμων που αναγνωρίστηκαν στο σκάφος που προσάραξε στο Πρασονήσι ως διακινητές... Επιστρέφοντας στην Πάρο και το χθεσινό ναυάγιο (σ.σ. το Blue Star Delos έφτασε στο λμάνι του Πειραιά λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου), ο απολογισμός τραγικός ...

 Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου: Δώδεκα είναι άνδρες, τρεις γυναίκες ενώ μεταξύ των νεκρών υπάρχει και ένα βρέφος. Οπως και ένας πατέρας με τη κόρη του... Το λιμενικό σώμα - και βέβαια τα παραπλέοντα πλοία - διέσωσαν από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο. 

Πηγές από το Λ.Σ. αναφέρουν πως οι επιβαίνοντες ενημέρωσαν το 112 ότι βρίσκονται σε κίνδυνο στις 19:30. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία. Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος αναφέρει: 

 Συνεχίζεται η γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετά την δυσχερή θέση που βρέθηκε ιστιοφόρο σκάφος (α.λ.σ.). 

 Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή συνολικά επιχείρησαν και επιχειρούν ένα (01) Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε (05) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα (01) αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, εννέα (09) παραπλέοντα πλοία, στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ιδιώτες δύτες. 

 Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εξήντα τρεις (63) αλλοδαποί, ενώ έχουν ανασυρθεί και δεκαέξι (16) σοροί. 

 Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας της Πάρου με μέριμνα του οικείου Δήμου, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάρου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αρχικά μερικοί εκ των επιβαινόντων, στο σκάφος που αναποδογύρισε επέβαιναν περίπου ογδόντα άτομα. Το εν λόγω σκάφος έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα Πάρου.

 Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...