18 Δεκ 2021

Αιγαίο: Γενικό απαγορευτικό απόπλου πλοίων

φωτοGiannikos Vasiliadis

Το είχαμε αναφέρει και νωρίτερα... Η Ραφήνα έκλεισε και με την ένταση του ανέμου να φτάνει σχεδόν τα 100 Km/h με βάση τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε περιοχές των Κυκλάδων, το απαγορευτικό από Πειραιά και Λαύριο ήταν αναμενόμενο...

 To Blue Star Delos είναι ουσιαστικά το μοναδικό επιβατικό πλοίο που κινείται αυτή τη στιγμή στις Κυκλάδες (σ.σ. λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ ήταν έξω από τη Σύρο), αναμένεται να το δούμε στον Πειριαά λίγο πριν τα μεσάνυχτα ενώ ερωτηματικό αποτελεί εάν θα φύγει το πρωί της Κυριακής, Κάτι που προφανώς θα γνωρίζουμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα όταν και εκδοθεί νέο δελτίο ενημέρωσης.. 

 Για την ώρα; Πλήρη απαγορευτικό απόπλου πλοίων

. Η ένταση των ανέμων στις Κυκλάδες είναι στα 97 km/h στη Σχοινούσα, στα 92 km/h στην Σίφνο και στα 90 Km/h στην Κέα ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από Τήνο όπου ενδεχομένως λόγω και του Κάβο Ντόρο θα είναι πάνω από τα 100 και μιλάμε πάντα για ριπές ανέμου... Οπότε; 

 Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

 Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει για σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις των δρομολογίων.

 Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...