12 Δεκ 2021

Νέα διεθνής διάκριση για νεαρή πιανίστρια από τη Σαντορίνη video


Μια ακόμη διάκριση πέτυχε η 9χρονη πιανίστρια Αγγελίνα (Αγγελική-Βασιλική) Τσιαντζή-Μαντέ, από τη Σαντορίνη, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό μουσικής Global Genius Music Competition, στο Λονδίνο. 

 Ο διαγωνισμός Global Genius Music Competition συγκεντρώνει πολύ μεγάλο αριθμό ταλαντούχων παιδιών από ολόκληρο τον κόσμο και η Αγγελίνα συμμετείχε με τέσσερα πιανιστικά έργα τα οποία απαιτούν υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας. 

 Στο παρακάτω βίντεο η Αγγελίνα παίζει στο πιάνο μια σύνθεση του Franz Liszt, ένα από τα έργα με τα οποία κατέκτησε την υψηλότερη θέση (για την ηλικιακή κατηγορία των 9-10 ετών) στον διαγωνισμό.Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά σε παγκόσμιο διαγωνισμό μέσα σε λίγους μήνες, καθώς είχε προηγηθεί ένα ακόμα το καλοκαίρι, σε άλλον διαγωνισμό, στην Περούτζια της Ιταλίας.
Η Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ γεννήθηκε το 2012 και είναι μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού. 

Είναι μέλος μιας μουσικής οικογένειας και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 4 ετών, έχοντας ως πρότυπο τη μεγαλύτερη αδερφή της, τη 14χρονη Εβελίνα, που επίσης διακρίνεται σε διεθνείς διαγωνισμούς. Τα δύο κορίτσια έχουν ως καθηγητή πιάνου τον πατέρα τους Γιώργο Τσιαντζή, ο οποίος τους μετέδωσε την αγάπη του για το πιάνο και τις καθοδηγεί ώστε να εκφράζουν την έμφυτη μουσικότητά τους, καθώς εξελίσσονται τόσο καλλιτεχνικά όσο και δεξιοτεχνικά.

Πηγή : https://atlantea.news/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...