10 Δεκ 2021

Το μέλι "Άγριας Λεβάντας Σερίφου" στα είκοσι καλύτερα μέλια της Ελλάδας

Γράφει ο Δημοσθένης Διαμαντής Μελισσοκόμος 
Το μέλι "Άγριας Λεβάντας Σερίφου"είναι ένα μέλι που από την πρώτη στιγμή που το τρύγησα, έγινε ανάλυση, ταυτοποιήθηκε και συσκευάστηκε στο συνεταιριστικό τυποποιητήριο Σερίφου, αντιλήφθηκα πως είχαμε ένα θησαυρό στα χέρια μας και αγωνίστηκα για την ταυτότητα του και την καθιέρωση του στην συνείδηση του καταναλωτή και των μελισσοκόμων.

 Η επιλογή να συμμετάσχει ο "Μελισσώνας Διαμαντή" με μια και μοναδική συμμετοχή, αυτή της "Άγριας Λεβάντας" στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μελιού Ανώτερης Ποιότητας έγινε συνειδητά, στοχεύοντας στην ανάδειξη της, με το αποτέλεσμα της κατάταξης του για ακόμα μία φορά στα είκοσι καλύτερα μέλια της Ελλάδας και του χάλκινου βραβείου, αποδεικνύεται πως η Άγρια Λεβάντα Σερίφου δεν είναι διάττοντας αστέρας, αλλά ένα μέλι που συναγωνίζεται επάξια διάσημες κατηγορίες μελιών όπως Θυμαρίσια και Ελάτης,ένα μέλι αποκλειστικά παραγωγής Σερίφου. 

Συγχαρητήρια στον συνάδελφο Αντωνάκη Αντώνη για την βράβευση του θυμαρίσιου μελιού του με το χάλκινο βραβείο και στον Νικόλαο Κοκολάκη για την συμμετοχή του με το εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι του. 

Από τα είκοσι βραβεία που απονεμήθηκαν τα δύο τα κέρδισε το νησί της Σερίφου, ένα μικρό νησί στον χάρτη αλλά μελισσοκομικά αρκετά μεγάλο ώστε να διεκδικεί και να κερδίζει τόσο στον 1ο όσο και στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μελιού Ανώτερης Ποιότητας το δέκα τις εκατό των βραβείων. 

Ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Σερίφου θα συνεχίσει να τυποποιεί και να προσφέρει από τα καλύτερα μέλια της Ελλάδας. 

Πηγή : 

Melissonas Diamanti


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...