2 Μαρ 2015

Άστεγοι κινδυνεύουν να μείνουν οι εργαζόμενοι στη Μύκονο- Η έκκληση του δημάρχου

Μετά τις σκάλες που νοικιάζονται… ανεξάρτητες, άλλη μια πρωτοτυπία της Μυκόνου έρχεται να θορυβήσει, αυτή τη φορά ακόμη και τον δήμαρχο του νησιού.
Οι κάτοικοι του νησιού, ποντάροντας στην τουριστική άνθιση και με στόχο να βγάλουν όσα περισσότερα μπορούν, αποφάσισαν να μην διαθέσουν τα σπίτια που έχουν προς μακρόχρονη ενοικίαση σε Ελληνες που έρχονται στο νησί για δουλειά, αλλά σε ξένους τουρίστες, στους οποίους σκοπεύουν να τους τα διαθέσουν έναντι αδράς αμοιβής ανά ημέρα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγγελίες σε γνωστά πόστα του νησιού για ενοικίαση κατοικιών για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν εξαφανιστεί.
Μάλιστα, στο ζήτημα παρενέβη και ο δήμαρχος του νησιού ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook  έθεσε τους εμπλεκόμενους προ των ευθυνών τους, ζητώντας να επιδείξουν κοινωνική σύνεση, καθώς με την τακτική που ακολουθούν διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών.
«Αγαπητοί Συμπολίτες, από την πρώτη στιγμή, που με τη δική σας στήριξη ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος του νησιού μας, ξεκαθάρισα ότι βασικός μου στόχος είναι η Μύκονος να καταστεί βιώσιμη και λειτουργική, 365 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση ο κάθε Μυκονιάτης και η κάθε Μυκονιάτισσα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην ασφάλεια, και γενικά σε όλες τις βασικές κρατικές λειτουργίες. Όπως όλοι γνωρίζουμε αυτές οι υπηρεσίες στηρίζονται κυρίως σε εργαζόμενους και υπαλλήλους, που έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα και η παραμονή τους στηρίζεται σε πρώτη φάση από τη δυνατότητα ανεύρεσης στέγης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...