9 Ιουλ 2015

Oι μεγαλύτεροι ξένοι tour operators "στηρίζουν" Ελλάδα

Της Στεφανίας Σούκη
''Business as usual''. Αυτό επαναλαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες για την Ελλάδα όλοι οι μεγάλοι ξένοι tour operators, προσθέτοντας......
ότι οι κρατήσεις τους για τη χώρα μας παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα, έστω κι αν οι προσδοκίες τους στις αρχές του 2015 ήταν κατά πολύ υψηλότερες κι έκαναν λόγο για επιδόσεις - ρεκόρ της ελληνικής αγοράς.

Ειδικότερα, εκπρόσωποι του Thomas Cook ανέφεραν χθες ότι δεν παρατηρείται φέτος πτώση των κρατήσεων για την Ελλάδα- παρά το μεγάλο θόρυβο διεθνώς για την ελληνική κρίση- και μάλιστα ότι τα ''πακέτα'' που έχουν απομείνει για την Ελλάδα είναι φέτος λιγότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

"Οι συνεργάτες μας στην Ελλάδα διαβεβαιώνουν ότι τα πράγματα κυλούν ομαλά, με επάρκεια σε μετρητά, καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα και -με ελάχιστες εξαιρέσεις- τα περισσότερα βενζινάδικα δέχονται πιστωτικές κάρτες, ενώ η ποιότητα των υπηρεσιών στα ξενοδοχεία παραμένει υψηλή".

Καθημερινά παρακολουθεί τις εξελίξεις και η γερμανική TUI, η οποία κινείται οριακά ανοδικά (+1%) σε σχέση με πέρυσι, όσον αφορά τα τουριστικά πακέτα προς την Ελλάδα και συστήνει στους πελάτες της, οι οποίοι θα επισκεφθούν τη χώρα μας, να διαθέτουν περισσότερους τρόπους πληρωμής.

Ο γερμανικός όμιλος είχε υψηλότερες προσδοκίες για την Ελλάδα φέτος (έχοντας αυξήσει ήδη από το τέλος του 2014 κατά 10% τις θέσεις του για τη χώρα μας), οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν λόγω των δύσκολων συνθηκών. «Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών. 
Οι κρατήσεις συνεχίζουν να διατηρούνται σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι επειδή οι ταξιδιωτικές εταιρείες είναι κατάλληλα προετοιμασμένες προκειμένου να διασφαλίσουν ευχάριστες διακοπές για τους επισκέπτες τους. Αυτή η σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία. 
Ως εκ τούτου, η TUI, προτρέπει τις ελληνικές αρχές να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν, τους προβληματισμούς των τουριστών που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα», επισημαίνει ο όμιλος σε χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση ειδικά για τη χώρα μας.

"Η Ελλάδα είναι εξαιρετικός προορισμός για εφέτος το καλοκαίρι και οι Ελληνες, περισσότερο από ποτέ είναι πρόθυμοι να υποδεχθούν επισκέπτες της χώρας τους, αντιλαμβανόμενοι τη σημασία που έχει ο τουρισμός για την οικονομία τους", αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Monarch, η οποία διαθέτει απευθείας πτήσεις με προορισμούς το Ηράκλειο, την Πρέβεζα, τη Ρόδο και τη Ζάκυνθο, με τουριστικά πακέτα για πάνω από 20 ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. 
Ο γνωστός tour operator δηλώνει επίσης ότι τα πράγματα κυλούν ομαλά στην Ελλάδα και συστήνει στους πελάτες τους να έχουν αρκετά μετρητά, τα οποία προτιμώνται σε αρκετές τουριστικές περιοχές, ενώ ως προς τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συνεχίζονται, αν και με χαμηλότερους ρυθμούς του αναμενομένου.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και o tour operator Ιonian and Aegean Island Holidays, που ειδικεύεται σε αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα και δηλώνει, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, ότι οι κρατήσεις για τη χώρα μας κινούνται αντίστοιχα με πέρυσι και παροτρύνει τα ταξίδια στην Ελλάδα: «Δεν έχει υπάρξει καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά, με το σκεπτικό, μεταξύ άλλων, ότι οι τιμές στην Ελλάδα για τον Ιούλιο είναι μειωμένες μέχρι 35% και λόγω της ισχυρής στερλίνας έναντι του ευρώ.

Σε μία προσπάθεια να τονώσουν τη ζήτηση για τη χώρα μας, οι tour operators του εξωτερικού πριμοδοτούν με επιπλέον εκπτώσεις τα πακέτα προς τη χώρα μας, οι οποίες γίνονται ούτως ή άλλως αυτή την εποχή, στο πλαίσιο της επιθετικότερης πολιτικής για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. 

Η Γερμανική Ενωση Ταξιδίων DRV ανέφερε σχετικά για τα ταξίδια των Γερμανών στη χώρα μας ότι εφέτος ο αριθμός των κρατήσεων είναι στα ίδια, υψηλά επίπεδα με την περυσινή χρονιά, με αύξηση από το Μάϊο, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι οι Γερμανοί εξακολουθούν να στηρίζουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Σημειώνεται ότι πέρυσι 2,5 εκατ. Γερμανοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα, καθιστώντας τη γερμανική αγορά, στις βασικότερες για τη χώρα μας.
Πηγή: newmoney.gr
Newsroom Mykonos Ticker Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...