3 Οκτ 2015

«Αποκατάσταση βατότητας – Σήμανση δικτύου μονοπατιών Σερίφου» με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 54.879,00€

Εισηγούμενος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το ανωτέρω θέμα αναφέρθηκε στην 3η Πρόσκληση μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER, Άξονας 4 στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007- 2013 όπου ο Δήμος Σερίφου υπέβαλε, σύμφωνα με την απόφαση 79/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρόταση έργου : «Αποκατάσταση βατότητας – Σήμανση δικτύου μονοπατιών Σερίφου» στη Δράση L323-1 με συνολικό προϋπολογισμό 54.879,00€ πλέον ΦΠΑ 16%.

 Με το πρακτικό της από 10/07/2015 συνεδρίασης της Επιτροπής Διαχείρισης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων που αποτελεί το φορέα υλοποίησης του Προγράμματος Leader στο Νομό Κυκλάδων και με τη σχετική απόφαση ένταξης που μας απεστάλησαν από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων , εντάχθηκε για χρηματοδότηση το ανωτέρω έργο και συγκεκριμένα ως εξής:

 «Αποκατάσταση βατότητας – Σήμανση δικτύου μονοπατιών Σερίφου» με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 54.879,00€ πλέον ΦΠΑ 16% 8.780.64€ ήτοι 63.659,64€ και εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη 54.879,00€ πλέον ΦΠΑ 16% 8.780.64€ ήτοι 63.659,64€ στη ΔΡΑΣΗ L323-1 : Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχών, όπως βελτίωση-σήμανση μονοπατιών, φυτοτεχνικές εργασίες, τεχνικά έργα μικρής κλίμακας για την προστασία του εδάφους, διαμόρφωση θέσεων θέας καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

 Η δράση αναφέρεται στη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχών, με προτεραιότητα σε τοποθεσίες υψηλής φυσικής αξίας και σε περιοχές Natura 2000. Στις διαδρομές αυτές θα γίνει βελτίωση-σήμανση μονοπατιών, διαμόρφωση θέσεων θέας και τεχνικών έργων μικρής κλίμακας για την προστασία του εδάφους. Σε σημεία θέας και εποπτείας αξιόλογων περιοχών μπορούν να εγκατασταθούν πινακίδες απεικόνισης του τοπίου με σύντομη αναφορά στα σημαντικά στοιχεία. Τα είδη των σημάνσεων θα πρέπει να έχουν ενιαία εμφάνιση για λόγους αναγνωρισιμότητας. Επίσης θα πρέπει να είναι πλήρως προσαρμοσμένες στην τοπική αρχιτεκτονική.

Επιπλέον δεδομένου ότι η σήμανση θα γίνει με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, θα ομορφύνουν διάφορα σημεία της περιοχής, προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Οι παρεμβάσεις αυτές θα συμβάλλουν στην ανάδειξη περιοχών φυσικού κάλλους και στην ανάπτυξη εναλλακτικής μορφής τουρισμού που συμπληρώνει προηγούμενες δράσεις του προγράμματος. Επίσης θα υλοποιηθούν δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (εκδηλώσεις, 2 καμπάνιες) στους Δήμους που άπτονται αυτών των περιοχών για τη συνειδητοποίηση των κατοίκων σχετικά με τους πόρους της περιοχής τους.

 Όλες οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν σύμφωνα με ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν τη διατήρηση της τοπικής αρχιτεκτονικής και του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος. Οι γενικότεροι αναπτυξιακοί στόχοι του προγράμματος Leader είναι :
 • Η ολοκληρωμένη υψηλής ποιότητας αειφόρος ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω πιλοτικών εφαρμογών • Η διαφοροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής
 • Ο εμπλουτισμός και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος
 • Η προώθηση της έννοιας της ποιότητας στην παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών
• Η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς
• Η ενίσχυση της ελκυστικότητας των νησιών ως χώρων μόνιμης κατοικίας
Ο ΦΠΑ που αναλογεί στον Π/Υ του έργου δεν επιβαρύνει το Δήμο και θα καλυφθεί από τους Εθνικούς Πόρους του Προγράμματος LEADER.

 Ως Δήμος Σερίφου προτείνουμε την αποδοχή ένταξης της ανωτέρω προτάσης/χρηματοδοτούμενου έργου στο Ε.Π. Leader και την υλοποίησή του. Τέλος πρέπει με την παρούσα απόφαση να εξουσιοδοτήσουμε το Δήμαρχο για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου ή δικαιολογητικού για την υλοποίηση των προτάσεων . Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του :
 1.- Την εισήγηση του προέδρου .
2.- Τις διατάξεις του Ν.3463/06 (ΦΕΚ Α! 114/2006) «Ο Νέος Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας» . 3.- Τις διατάξεις του Ν.3852/2010(ΦΕΚ 87Α!/07.06.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» .
4.- Την υποβληθείσα αναμόρφωση
 5.- Την Προκήρυξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων Προγράμματος LEADER
6.- Το πρακτικό της από 10/07/2015 συνεδρίασης της Επιτροπής Διαχείρισης της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων και μετά από διαλογική συζήτηση Αποφασίζει ομόφωνα 3

Α. Να αποδεχθεί την ένταξη , τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση στο Τοπικό Πρόγραμμα Leader τη χρηματοδοτική πρόταση έργου ως εξής :
 «Αποκατάσταση βατότητας –
Σήμανση δικτύου μονοπατιών Σερίφου» με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό 54.879,00€ πλέον ΦΠΑ 16% 8.780.64€ ήτοι 63.659,64€ και εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη 54.879,00€ πλέον ΦΠΑ 16% 8.780.64€ ήτοι 63.659,64€ στη ΔΡΑΣΗ L323-1, ως αναφέρεται ανωτέρω Β. Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο, Κο Αντωνάκη Αντώνιο να υπογράψει τη σχετική Σύμβαση με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων (ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης του Ε.Π Leader) και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου. Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε το παρόν υπογράφεται από τους παρόντες
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...