9 Σεπ 2017

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις Κυκλάδες ξεκινούν επαρκώς στελεχωμένα

Όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε πόλεις και χωριά στις Κυκλάδες ξεκινούν τη λειτουργία τους κανονικά από τη Δευτέρα, δηλωσε η αρμόδια διευθύντρια (Φωτογραφία αρχείου)

Ξεκινάμε και ξεκινάμε καλά, είπε χαρακτηριστικά η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκαπαίδευσης Κυκλάδων, Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, σχετικά με τη στελέχωση των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Κυκλάδων, ενόψει της αρχής της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. 

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου επρόκειτο να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των 390 αναπληρωτών, ώστε τη Δευτέρα να είναι στις σχολικές μονάδες των νησιών, δήλωσε η κ. Παραμυθιώτου, μιλώντας στη Δανάη Μαύρου στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" (καθημερινά 12:00-13:00)...Όπως διευκρίνισε η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, έγινε πρόσληψη 390 αναπληρωτών, δασκάλων και νηπιαγωγών γενικής εκπαίδευσης, δασκάλων και νηπιαγωγών ειδικής αγωγής και παράλληλων στηρίξεων, εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία, πρωινά και ολοήμερα, θα λειτουργήσουν σε πλήρη ανάπτυξη.


 Όσον αφορά τις πιθανές "απώλειες", που μπορεί να προκύψουν από μη αποδοχή της τοποθέτησης ή από άδειες που προκύπτουν (εγκυμοσύνης, ασθένειας κλπ), η κ. Παραμυθιώτου εκτίμησε ότι θα είναι πολύ μικρές και επιπλέον αυτές θα αφορούν σε πολυθέσια σχολεία, οπότε δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην κανονική λειτουργία των τμημάτων. Όλα τα σχολεία, ολιγοθέσια και πολυθέσια, τη Δευτέρα θα ανοίξουν κανονικά, γιατί έγιναν έγκαιρα οι προσλήψεις και στον αριθμό που ήταν οι ανάγκες και που ζητήθηκαν από το Υπουργείο, γεγονός πολύ σημαντικό, αφού έτσι γίνεται έγκαιρα η στελέχωση των σχολείων, ενώ παράλληλα οι Διευθυντές με τους Συλλόγους Διδασκόντων επίσης έγκαιρα θα καταρτίσουν τα προγράμματα, ώστε από τις πρώτες κιόλας ημέρες να ξεκινήσει η λειτουργία τους, επισήμανε, προσθέτοντας πως αυτό δεν έχει ξαναγίνει και είναι πρωτοφανές.



 Παράλληλα, η κ. Παραμυθιώτου, αναφέρθηκε στα όσα διέπουν πλέον το νέο τύπο σχολείου με τοποθέτηση και εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στα πολυθέσια και που με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας διευρύνεται πλέον και στα ολιγοθέσια, σε συνεργασία και με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, επισημαίνοντας ότι ως γενική αρχή είναι η εφαρμογή του νόμου, όμως παράλληλα ότι δεν είναι δυνατόν να μη λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες και ανάγκες που ανακύπτουν στους μικρούς τόπους, αναφέρθηκε στην απόφαση να ανοίξουν, το Νηπιαγωγείο Σικίνου με τέσσερα προνήπια, που δεν προβλέπεται από το νόμο, το Νηπιαγωγείο Αρκεσίνης Αμοργού με ένα παιδί, ενώ επισήμανε ότι όλα τα ολιγοθέσια και στη Νάξο θα λειτουργήσουν από την αρχή κανονικά και όπου χρειαστεί θα τοποθετηθεί και δεύτερος δάσκαλος τις αμέσως επόμενες ημέρες.



 Όπως δε υπενθύμισε, το Νηπιαγωγείο του Απόλλωνα Νάξου δεν λειτουργεί φέτος γιατί δεν υπάρχουν παιδιά. Επισημαίνοντας ακόμη, ότι κανένας υποβιβασμός ή συγχώνευση υπήρξε στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις Κυκλάδες, αναφέρθηκε στην ίδρυση ενός 4θεσίου Νηπιαγωγείου στο Εμπορείο της Σαντορίνης, γεγονός που συμβάνει μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.



Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν 4 τμήματα πρωινά Νηπιαγωγείου και δυο Ολοήμερα, δηλαδή τοποθετούνται 6 Νηπιαγωγοί και το Νηπιαγωγείο έχει Διευθύντρια και όχι προϊσταμένη όπως συνήθως ισχύει.



 Σημαντική ήταν η υπογράμμιση που έκανε η κ. Παραμυθιώτου, σχετικά με την αναγκαιότητα πρόσληψης μονίμων εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί "αγκάθι" στα όσα καλά γίνονται, υπενθυμίζοντας, ότι 10 χρόνια τώρα δεν έχουν γίνει διορισμοί εκπαιδευτικών.



 Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους εκπαιδευτικούς και πρέπει να διεκδικηθεί έντονα από τον κλάδο, και να μη συνεχίσουμε να έχουμε τους εκπαιδευτικούς με μια βαλίτσα στο χέρι, είπε χαρακτηριστικά η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκαπαίδευσης Κυκλάδων. 



 Ακούστε αναλυτικά τι είπε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Επαίδευσης Κυκλάδων μίλησε στη Δανάη Μαύρου στον Aegean Voice στην εκπομπή "Εκατέρωθεν"https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=jhR7cBwofq0
Πηγή : http://www.cycladesvoice.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...