5 Σεπ 2017

Τα αδέσποτα της Σερίφου εκπέμπουν SOS


Σύμφωνα με τον Γιώργο Νικολάου ιδιοκτήτη του yacht club χθές κάποιος ασεινήδητος οδηγός πάτησε και σκότωσε με το αυτοκινητό του μέρα μεσημέρι ένα γατάκι στο ίδιο περίπου σημείο πριν ενα μήνα περίπου πάτησαν ενα παπάκι 
 Κάτοικος του νησιού γράφει


 Τα αδέσποτα της Σερίφου εκπέμπουν SOS 

 Aπό μικρή ηλικία θυμάμαι την έκφραση απέχθειας κάποιων μεγαλύτερων κάθε φορά που πλησίαζα ένα αδέσποτο γατί ή σκυλί για να το ταίσω και να παίξω μαζί του.


Θυμάμαι επίσης την ανακούφιση που ζωγραφιζόταν στα βλέματα τους κάθε φορά που ένα αδέσποτο έπεφτε θύμα κάποιου ασυνείδητου οδηγού ή κάποιας λιχουδιάς ποτισμένη με δηλητήριο, “για να καθαρίσει η γειτονιά” όπως συνήθιζαν να λένε με καμάρι. Τα χρόνια πέρασαν, το νησί έχει μείνει με σχεδόν τους μισούς μόνιμους κατοίκους από τότε αλλά η νοοτροπία απέναντι στα αδέσποτα έχει παραμείνει αναλοίωτη.Για μια ακόμα χρονιά δεκάδες ήταν τα γατιά στο Λιβάδι που πέσανε θύματα του κομπλεξισμού ορισμένων ανθρώπων. Επειδή τολμήσανε τα ζωντανά και περάσανε έξω απ την πόρτα τους ζητώντας λίγο φαγητό, επειδή ανέβαιναν στα αμάξια τους για να ζεσταθούν, επειδή ήταν άρρωστα και η αρρώστια τους τους χάλαγε την αισθητική. Τι κι αν το νησί έχει Φιλοζωικό Σύλλογο; Απ τη στιγμή που αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά είναι ελάχιστοι και χωρίς κάποια οικονομική στίριξη στις ευγενείς κινήσεις τους προς το περιβάλλον το ίδιο, τότε για ποιά μονιασμένη κοινωνία μιλάμε;Ποιός τολμάει και ορίζει τον δρόμο της γειτονιάς μου ως ιδιωτική περιουσία και τολμάει να υποστηρίζει ότι τα γατιά πρέπει να φύγουν; Ελπίζω να είσαι σε θέση να δείξεις κατανόηση και να βοηθήσεις. Μας αφορά όλους. 


 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...