7 Οκτ 2017

Οι παραγωγοί που κρύβονται πίσω από τους θησαυρούς της ελληνικής γαστρονομίας

Στην αρχή του 2017 είχαμε αναρτήσει τον αγαπημένο μου χάρτη  χάρτη με τους θησαυρούς της ελληνικής γαστρονομίας.Με μεγάλη χαρά και μεράκι, τον είχα φτιάξει για τις ανάγκες του βιβλίου μου «οι θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας», ζωγραφίζοντας προϊόντα πάνω σε τόπους με την ευχή σε λίγα χρόνια να μην υπάρχει τόπος που να μην έχει καλυφθεί από εικόνες προϊόντων που θα είναι οι πρεσβευτές του. 

 Γιατί είναι προφανές ότι κάθε περιοχή με βάση το κλίμα, τα εδάφη και τις καλλιέργειές τους, την ιστορία και τις πολιτιστικές ανταλλαγές, δημιούργησε προϊόντα, που μετά από χρόνια ταυτίστηκαν με τον τόπο παραγωγής τους. 

Σήμερα με την ποιοτική βελτίωσή τους και με την χρησιμοποίηση του marketing μπορεί να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές των τόπων τους.


Μερικά από τα προϊόντα που είχαν ζωγραφιστεί ήσαν τα ακόλουθα:

 Λαλάγγια Μάνης,, μελιτζάνες τσακώνικες,  ασύρτικο Σαντορίνης, Μαλβάζια Μονεμβασιάς, κοπανιστή Μυκόνουλούζα Μυκόνου,κουλούρι Θεσσαλονίκης, γραβιέρα Νάξου κρόκος Κοζάνης, πιπεριές Φλωρίνης κλπ,  φιστίκια Αιγίνηςκουραμπιέδες Νέας Καρβάλης,  σύγκλινο Μάνης σφέλα Μεσσηνίας, σταφίδα Κορινθίας,, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τόνος Αλοννήσου, τυρί πόσιας από την Κω,  φάβα Σαντορίνηςτοματάκι Σαντορίνης,  μαστίχα Χίου, μοσχάτο Σάμου, γαριδάκι Σύμης, γάμπαρη Αμβρακικού, σαλάμι Λευκάδος, τσίπουρο Τυρνάβου, λουκούμια Σύρουπαστράμι Θράκης, κουμκουάτ Κέρκυραςακτινίδια Πιερίας, ελιές Θάσου,  ούζο Πλωμαρίουνούμπουλο Κέρκυρας, φάβα Σχοινούσας,  αγκινάρα Τήνουμανταρίνι Χίου, πατάτα Νάξου, αγκινάρα Τήνουρομπόλα Κεφαλονιάς, κλπ, κλπ!

Λίγο καιρό αργότερα επανερχόμαστε για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τους θησαυρούς της ελληνικής γαστρονομίας.

 Σας παρουσιάζουμε εκατό παραγωγούς  – οινοποιοί, αποσταγματοποιοί, τυροκόμοι, κτηνοτρόφοι, γεωργοί, αλλαντοποιοί, τυποποιητές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (βότανα, μέλι, λάδι, λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί) – και τις μονάδες τους Το πιο ευχάριστο… προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας και η ηλικία τους, το φύλλο τους και το ήθος τους προκαλούν ελπίδες και αισιοδοξία!Το εγχείρημά μας να γνωρίσουμε την Ελλάδα μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας και να αναδείξουμε τους Έλληνες που δημιουργούν στον τομέα αυτό ήταν πολύ φιλόδοξο.


 Ήθελε χρόνο, κόπο, γνώση, ανοικτή καρδιά, αγάπη για τον τόπο, προσήλωση και πολλή δουλειά. Oι χορηγοί και οι υποστηρικτές μας εκτίμησαν το έργο μας, ενστερνίστηκαν την ιδέα μας και αγκάλιασαν την προσπάθεια μας. Είμαστε πολύ περήφανοι που θα συνταξιδέψουμε μαζί τους. Δείτε τους παραγωγούς πατώντας εδώ! 
Πηγή : http://www.greekgastronomyguide.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...