27 Οκτ 2017

«Στο έλεος του Θεού» η Φολέγανδρος, λόγω των πολύωρων διακοπών ρεύματος

Ένα από τα αγαθά που, πλέον, στην εποχή μας θεωρείται αυτονόητο, το ηλεκτρικό ρεύμα, έχει γίνει «είδος πολυτελείας» για τη Φολέγανδρο, η ενεργειακή επάρκεια της οποίας εξαρτάται από δυο υποθαλάσσια καλώδια. 

 Οι κάτοικοι του μικρού νησιού συχνά-πυκνά μένουν χωρίς ρεύμα για 2 με 3 ώρες, ωστόσο πέρυσι το καλοκαίρι και φέτος τον Σεπτέμβριο η κατάσταση βγήκε «εκτός ελέγχου», με δυο πολύωρες διακοπές που έφτασαν ακόμη και τις 2 μέρες! Όπως είναι αναμενόμενο, τα προβλήματα που δημιουργούνται, επηρεάζουν όλους τους τομείς της καθημερινότητας των κατοίκων (από τους πιο απλούς μέχρι τους πιο σύνθετους), όπως επίσης και την οικονομία του νησιού που, μεταξύ άλλων, βασίζεται και στον τουρισμό. 

Μάλιστα, ο δήμαρχος κ. Βενιός, σε έγγραφο του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, τον διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Σύρου, τους βουλευτές του νομού και τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, επισημαίνει το γεγονός ότι η ζημιά στο καλώδιο που συνδέει την Πάρο με τη Φολέγανδρο εντοπίζεται πάντα μεταξύ Ίου και Σικίνου από ανεμότρατες, σε περιοχή όπου απαγορεύεται η αλιεία, κάτι που - σύμφωνα με τον δήμαρχο- χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. «Αναμένουμε τη δική σας πληροφόρηση και μια ρεαλιστική και πειστική απάντηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, καθώς είμαστε στο έλεος του Θεού» καταλήγει ο κ. Βενιός στο έγγραφο του. 
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...