29 Οκτ 2017

Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Σέριφο

Και στη Σέριφο τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου 1940 με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και παρέλαση των μαθητών του νησιού. Για την σημασία της ημέρας μίλησε η εκπαιδευτικός Σοφικίτου Χριστιάνα. 

Στην αρχή η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην άνοδο του Ναζισμού, στις ρατσιστικές εκκαθαρίσεις και την προετοιμασία του για την επίθεση που ξεκίνησε από την Πολωνία και κατέληξε στο αιματοκύλισμα όλου του κόσμου. 

Στην Ελλάδα η επίθεση κατάληψης ξεκίνησε από τα συμμαχικά, στον χίτλερ, Ιταλικά στρατεύματα του φασίστα Μουσολίνι, στις 28 Οκτωβρίου 1940. Η προσπάθεια των στρατευμάτων του Μουσολίνι αντιμετωπίσθηκε με ηρωϊσμό και αποφασιστικότητα από τον ελληνικό στρατό και λαό. Η αποτυχία των στρατευμάτων του Μουσολίνι να καταλάβουν την Ελλάδα, ανάγκασε τον Χίτλερ να διατάξει το στρατό του να εισβάλει στην Ελλάδα. 

Παρά την υπεροχή τους τα Γερμανικά στρατεύματα αντιμετωπίσθηκαν από τους Έλληνες με αυτοθυσία προκαλώντας μεγάλες απώλειες. Αλλά και μετά την κατάληψη της πατρίδας μας από τους στρατούς του άξονα ο ελληνικός λαός συνέχισε την αντίσταση, στην αρχή αυθόρμητα και στη συνέχεια οργανωμένος σε αντιστασιακές οργανώσεις, αντιμετωπίζοντας τις θηριωδίες των ναζί και των ελλήνων συνεργατών τους.

 Ο ελληνικός λαός ποτέ δεν υποτάχθηκε μέχρι το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου το Μάϊο του 1945 μετά την άνευ όρων παράδοση της Χιτλερικής Γερμανίας στο Σοβιετικό Στρατό. 

Τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα αυτής της περιόδου και ο ρόλος των Ναζί θα πρέπει να μεταφερθούν στις νέες γενιές σήμερα για να μην ξεχνά ο λαός μας. 
Πηγή : https://lsserifos.blogspot.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...