5 Μαΐ 2018

Μύκονος: 5 εκατ. ευρώ για έργα οδοποιίας σε βάθος τριετίας

Είναι στιγμές που απλά δεν θέλεις να περιμένεις τους άλλους να σε … πλύνουν. Κι έτσι αποφασίζεις να δράσεις μόνος σου. Καλή η βοήθεια από τη Περιφέρεια ή το Υπουργείο αλλά τα του οίκου σου καλό είναι να τα αναλαμβάνεις μόνος. 

Και όταν έχεις το ειδικό βάρος που ακούει στο όνομα «Μύκονος», ε τότε δεν διστάσεις να πληρώσεις αρκετά χρήματα. Άλλωστε χρόνο με το χρόνο οι απαιτήσεις όλο και μεγαλώνουν… Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα mykonosdaily.gr “ 

Στην αποκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του οδικού δικτύου της Μυκόνου προχωρά ο Δήμος, ένα έργο που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις και να ολοκληρωθεί το 2020. Στις 26 Απριλίου η Οικονομική Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την πολυετή δαπάνη που αφορά συντηρήσεις και αποκαταστάσεις δρόμων της Μυκόνου συνολικού προϋπολογισμού 4.947.472,92€. 

Συγκεκριμένα και ανάλογα με το έτος θα διατεθούν τα ακόλουθα ποσά για την αποκατάσταση δημοσίων οδών:

 Για το έτος 2018 1.000.000€ / Για το έτος 2019 1.500.000€ και για το έτος 2020 3.634.866€ Ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου κατασκευής του έργου θα γίνει μέσω ανοικτής διαδικασίας του Εθνικού Συστήματος Δημοσίων Συμβάσεων.

 Και εργασίες στη στάση ΤΑΞΙ 

 Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή πέτρινου τοιχίου στην πιάτσα των ΤΑΞΙ πίσω από το κτήριο του ΟΤΕ στο Καμνάκι. Οι επαγγελματίες πήραν το πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του, οπότε και ζήτησαν την κατασκευή του ώστε να διαφυλαχθεί η πιάτσα και να βγουν τα πλαστικά διαχωριστικά που είχαν τοποθετηθεί για την οριοθέτηση της περιοχής. 

 Ο πρόεδρος του Σωματείου Νικολός Κουσαθανάς, αναφέρθηκε με θετικά λόγια για τη νέα πιάτσα, τονίζοντας πως το σημείο έχει βοηθήσει να μειωθούν οι χρόνοι και να γίνεται ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. 

 Οι επαγγελματίες των ΤΑΧΙ ζήτησαν την συνδρομή του Δ.Σ. σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκαν και στα διάφορα βαν που κάνουν στάση ή σταθμεύουν για μικρό χρονικό διάστημα στο Μουσείο, απέναντι από την πιάτσα, χωρίς να υπάρχει νομικό πλαίσιο, όπως ανέφερε ο κ. Κουσαθανάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου ανανεώθηκε από το Σώμα η παραχώρηση του χώρου για άλλα δύο έτη μέχρι το τέλος του 2019. 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...