11 Μαΐ 2018

ΠΝΑΙ: Ετοιμη για δάνειο ύψους 75 εκατ ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα

Αισιόδοξος ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πάρει τελικά το δάνειο που ζήτησε από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, εμφανίστηκε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα συμβάλουν στο να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στα νησιά μας. 

Σημειώνεται ότι εκτός από το δάνειο που ζητήθηκε, η Περιφέρεια έχει καταθέσει και αίτημα χρηματοδότησης για τη σύνταξη μελετών, μέσα από το πρόγραμμα ELENA. Συνολικά το ποσό ανέρχεται στα 75 εκ. ευρώ μαζί με τα χρήματα που θα διατεθούν για τις μελέτες ύψους περίπου 1,4 εκ ευρώ.

 Οπως διαβάζουμε στην εφημερίδα "Ροδιακή" ο κος Χατζημάρκος δήλωσε " Είμαι αισιόδοξος καθώς είμαστε στο τελικό στάδιο για την πρόταση που είχαμε υποβάλει, προκειμένου να πάρουμε έξτρα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, μέσα από το ΕLENA και την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων. 

 Είμαστε στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης και έχουμε θετικά νέα. Πολύ σύντομα θα έχουμε και γραπτώς την έγκριση για να προχωρήσουμε σε σημαντικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος» εκφράζοντας την αισιοδοξία του και για την υλοποίηση του προγράμματος που θα υλοποιήσει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την Περιφέρεια για τουρισμό όλο το χρόνο. 

 Μάλιστα όπως είπε ο Περιφερειάρχης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, θα κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις μέσα στον Ιούνιο, προσθέτοντας ότι είμαστε σε καλό στάδιο. 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...