15 Μαΐ 2018

Κυκλάδες: Αποκλεισμός στα λιμάνια (16/05) σε Νάξο, Μύκονο

Και η αγωνία στο κόκκινο... Οι εως τωρα προσπάθειες των επιχειρηματιών στα νησιά των Κυκλάδων και δη σ' αυτά Μυκόνου, Νάξου αλλά και των υπολοίπων (Ιος, Σαντορίνη και Πάρος) να εισακουσθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση απέβησαν άκαρπες... Η πιο σωστά ήταν σαν να χτύπησαν τοίχο...

 Μάλιστα, η αίσθηση που αποκόμισαν ήταν ότι απλά οι υπεύθυνοι δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος της απόφασης που έχουν πάρερι... Αποτέλεσμα; Ως ένδειξη διαμαρτυρίας Ναξιώτες και Μυκονιάτες επιχειρηματίες προχωρούν την Τετάρτη 16 Μαϊου σε αποκλεισμό των λιμανιών και μαλιστα από τις πρώτς πρωινές ώρες ενώ δεν αποκλείται να συνεχίσουν και με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Αλλωστε ειδικά οι επιχειρηματίες σε Μύκονο και Σαντορίνη έχουν δώσει δείγμα γραμμής... Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις σε Ιο και Μύκονο και μάλιστα, όπως τόνισε ο κος Χρήστος Ρίζος (αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσικλετών Μυκόνου) "αυτή τη στιγμή στη Μύκονο έχουμε 2000 μηχανές ΑΤV ... 

Εάν αποσυρθούν όπως θέλουν, είναι δεδομένο ότι θα αντικατασταθούν με αυτοκίνητα. Αντέχει το νησί περίπου 1000 επιπλέον αυτοκίνητα; Δεν το καταλαβαίνουν ποιο είναι το πρόβλημα"; 

 Όπως αναφερουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο τόσο οι επιχειρηματίες Νάξου όσο και της Μυκόνου "Παρά τις συνεχείς απενοημένες προσπάθειες και διαμαρτυρίες μας προκειμένου να υπάρξεο συνάντηση και ειλικρινείς διάλογος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με εκπροσώπους του Σωματείου μας, για άμεση αναστολή εφαρμογής των απροειδοποίητων και αμευ προηγούμενου διαλόγου, άδικων και εξοντωτικών διατάξεων του νέου Κ.Ο.Κ. (Ν.4530/2018), δυστυχώς ουδεμία απάντηση λάβαμε. 

 Η Ελληνική Κυβέρνηση και τα συναρμόιδα Υπουργεία (Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτης, Τουρισμού), αν και τους έχουμε εδω΄ακι πολλούς μήνες ενημερώσει για το παράλογο αυτών των διατάξεων, δυστυχώς δεν έχουν ενεργήσει προς την σωστή κατεύθυνση και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στην τουριστική σεζόν και το πρόβημα καθημερνώς πολλαπλασιάζεται με κυριότερο θύμα τον Ελληνικό Τουρισμό και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. 

 Μέχρι και σήμερα, όλες οι διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις μας υπήρξαν ήπιες, πλην όμως εισήλθαμε στην τουριστική περίοδο και οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές εξ' αιτίας της μη αναστολής εφαρμογής των επίμαχων διατάξεων. Η υπομονή μας εξαντλείται και ο τουρισμός δεν μπορεί να περιμένει άλλο! 

 Επομένως, αποφασίσαμε να κλιματώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των συναρμοδίων Υπουργείων, μέχρις ότου αντιληφθούν ότι οι επιχειρήσεις μας και το βιός μας είναι πλέον στο χείλος της καταστροφής.  

Για τους λόγους αυτούς επιθυμούμε να ενημερώσουμε εγκαίρως το επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες ότι θα αποκλείσουμε τα λιμάνια της Ναξου και της Μυκόνου την Τετάρτη 16/5/2018 από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να αποφευχθούν μετακινήσεις και μεταφορές από και προς το νησί, κατά την ανωτέρω ημερομηνία". 

 Οι επιχειρηματίες αντιδρούν στις επίμαχες διατάξεις του νέου Κ.Ο.Κ. οι οποίες αφορούν τα εξής: 

 α) απαγορεύουν την κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών μέχρι 125cc 

και β) απαγορεύουν την εκμίσθωση οχημάτων σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες σημαντικές χώρες εκτός Ε.Ε. αφού δεν αναγνωρίζονται πλέον τα εθνικά διπλώματα τρίτων χωρών, εκτός Ε.Ε. γεγονός που δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία και ενόχληση, αφού οι πολίτες αυτών των Χωρών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. 
 Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...