30 Μαΐ 2018

Σαντορίνη: "Πράσινο Φως" για την δημοπράτηση επέκτασης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων

Χαμόγελα για τους κατοίκους της Σαντορίνης… Κι αυτό γιατί ένα σημαντικό έργο όσον αφορά την αναβάθμιση των υποδομών σε επίπεδο περιβάλλοντος μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης… Και μάλιστα έχει άμεση σχέση με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού… 

Ο λόγος για την έγκριση από την Ειδική Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου των τευχών διακήρυξης και της διαδικασίας με την οποία θα προκηρυχθεί η «Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Φηρών Δήμου Θήρας» συνολικού προϋπολογισμού 3.540.496 ευρώ. 

Κατόπιν της έγκρισης, εισέρχεται στο στάδιο της δημοπράτησης και υλοποίησης ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νησί της Σαντορίνης, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλείται να εξυπηρετήσει πάνω από 85.000 επισκέπτες ημερησίως.

 Το έργο συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, στην προστασία του οικοσυστήματος και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. 

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του μέσω ΕΣΠΑ, εντάσσοντάς το στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 (με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής), με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 3.540.496 ευρώ Το έργο “Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Φηρών Δήμου Θήρας” αφορά στην επέκταση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, για την εξυπηρέτηση ισοδύναμου πληθυσμού 20.000 ι.κ. 

Η υφιστάμενη ΕΕΛ λειτουργεί πλέον της 20ετίας και έχει σήμερα δυναμικότητα 10.000 ι.κ., με συνέπεια να παρουσιάζονται προβλήματα σωστής λειτουργίας κυρίως κατά την θερινή περίοδο, λόγω της συνεχούς αύξησης των παροχών. 

Το έργο θα καλύψει τις ανάγκες των Φηρών (Φηρά, Ημεροβίγλι και Βουρβούλο) και του Καρτεράδου, που προκύπτουν από την συνεχή τουριστική ανάπτυξη. Περιλαμβάνεται επίσης και η κατασκευή νέου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑ Θήρας. 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...