16 Μαΐ 2018

"Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου"

Δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου εξαιτίας της απουσίας όλων(!) των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου

Οι επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας, Αθανάσιος Φρατζέσκος και Γιάννης Καπάκης αντίστοιχα, σε ανοιχτή επιστολή τους, ενημερώνουν την κοινωνία της Άνδρου και καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση, όπως επισημαίνουν, που επικρατεί στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, απόρροια, όπως αναφέρουν, της απώλειας της δεδηλωμένης από την παράταξη του Δημάρχου Θ. Σουσούδη, καθώς βασικά στελέχη και στενοί του συνεργάτες (Αντιδήμαρχοι) τον εγκατέλειψαν έχοντας αποσχισθεί ή/και ανεξαρτητοποιηθεί...

"ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

- KATAΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 

 1. Αθανασίου Φρατζέσκου, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
2. Καπάκη Ιωάννη, επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης 

 Με την παρούσα επιστολή μας αισθανόμαστε την υποχρέωση να καταστήσουμε γνωστή στην κοινωνία της Άνδρου την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου, απόρροια της απώλειας της δεδηλωμένης από την παράταξη του Δημάρχου Θ. Σουσούδη, καθώς βασικά στελέχη και στενοί του συνεργάτες (Αντιδήμαρχοι) τον εγκατέλειψαν έχοντας αποσχισθεί ή/και ανεξαρτητοποιηθεί. 

 Την Παρασκευή 11.05.2018 είχε προγραμματισθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. βάσει κοινοποιηθείσας από 07.05.2018 πρόσκλησης που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με 23 θέματα ημερήσιας διάταξης, εκ των οποίων μάλιστα και η 1η μεγάλη –υποχρεωτική- αναμόρφωση του π/υ του Δήμου μας για το 2018, αφού ως γνωστόν είμαστε από τους πλέον προβληματικούς Δήμους που αγκομαχούν για να συντάξουν ακόμα και εκπρόθεσμα τον προϋπολογισμό τους.

 Ωστόσο, η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας έλλειψης απαρτίας, οφειλόμενης στην απουσία ό λ ω ν (!!!) των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του Σώματος, ο οποίος, ενώ ευρισκόταν στο νησί, αποχώρησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας (καίτοι όφειλε να είναι παρών και να προεδρεύει ή έστω να ενημερώσει θεσμικά το Όργανο για τους λόγους της μη πραγματοποίησης της συνεδρίασης), διαψεύδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον ίδιο του τον εαυτό και την υπογραφή του επί της αποσταλθείσας πρόσκλησης.

 Η κατακριτέα στάση τόσο του Προέδρου, όσο και των υπολοίπων συμβούλων του κ. Σουσούδη, μαρτυρά ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία, αλλά υπήρξε προσυνεννόηση (ελπίζουμε όχι και μεθόδευση) μεταξύ τους, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, καθώς ως φαίνεται δεν διέθεταν την απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσουν τα θέματα. 

Κατόπιν αυτού του φιάσκου, μας εστάλη αυθημερόν και ηλεκτρονικά, περίπου κατά τις 08.30 μ.μ., νεότερη πρόσκληση (και προκύπτουν βεβαίως πολύ σοβαρά ερωτήματα για το πώς ο απών από το νησί Πρόεδρος κατά την ώρα έναρξης της συνεδρίασης υπέγραψε και πρωτοκόλλησε το βράδυ της ίδιας ημέρας τη νέα Πρόσκληση, όταν η Υπηρεσία Πρωτοκόλλου του Δήμου μας ήταν ήδη κλειστή…) για συνεδρίαση στις 15.05.2018 με την ίδια πάντα ημερήσια διάταξη. 

 Παράλληλα μαθαίνουμε ότι ο κ. Δήμαρχος βρισκόταν την ίδια ημέρα στην Αθήνα, συμμετέχοντας στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ για το θέμα του Νομοσχεδίου Κλεισθένης Ι, χωρίς ουδεμία νομιμοποίηση από το Δημοτικό Συμβούλιο για να το εκπροσωπήσει και να εκφράσει άποψη επί ενός τόσο φλέγοντος ζητήματος για την αυτοδιοίκηση.

 Όταν άλλα Συμβούλια όμορων νησιωτικών Δήμων, διαβουλευόμενα δημοκρατικά, κλήθηκαν και έλαβαν θέση επί του Κλεισθένη ενόψει του Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, εμείς στην Άνδρο, ουραγοί πάντα των εξελίξεων, φιμωμένοι και προσβεβλημένοι, εκπροσωπηθήκαμε από έναν Δήμαρχο δίχως προηγούμενα να έχει συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκθέσουμε τις απόψεις μας. Μόνον που το καλό του νησιού μας είναι συλλογικό και περνά μέσα από διάλογο ενώπιον του Δ.Σ. 

Άραγε πώς θα εκπροσωπήσει την Άνδρο και ποια ζητήματα, προτάσεις και αιτήματα θα διατυπώσει για το νησί μας στο Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που θα γίνει το επόμενο διάστημα στις Κυκλάδες, καθώς μέχρι στιγμής ουδεμία διαβούλευση υπήρξε; 

 Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε «μαριονέττες» σ’ ένα κακοπαιγμένο θέατρο σκιών. Ξέρουμε ότι Πρόεδρος Δ.Σ. και Δήμαρχος έχουν ουσιαστικές διαφορές, αλλά δεν περιμέναμε ότι την ασυνεννοησία τους θα την πλήρωνε το Σώμα. Πρόκειται περί καταντήματος που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού του Δ.Σ. 

 Η τραγική εικόνα της περασμένης Παρασκευής με την απαξίωση του Σώματος από ό λ α τα μέλη της δημοτικής αρχής δεν αξίζει στο νησί μας και δεν τιμά τον πολιτικό πολιτισμό, απέχοντας μακράν από έννοιες όπως είναι ο σεβασμός, η οργάνωση, η τοπική δημοκρατία. 

Δηλώνουμε προς όλους ότι δεν προτιθέμεθα να ανεχθούμε άλλο την κατάσταση αυτή, σεβόμενοι απόλυτα αυτό που ο Δήμαρχος και η παράταξή του έχουν εντελώς λησμονήσει από την αλαζονεία της εξουσίας, δηλ. την ψήφο και το συμφέρον του Ανδριώτικου λαού στο όνομα και για συμφέρον του οποίου λειτουργούμε, τιμώντας τη ψήφο του. 

 Είμαστε δυστυχώς ένας Δήμος της εικόνας, του φαίνεσθαι και των φανταχτερών δημοσίων σχέσεων σε τέτοιο βαθμό που υποτιμάται βάναυσα ο ρόλος αλλά και η νοημοσύνη των Δημοτικών Συμβούλων. 

Αρκεί να αναφέρουμε ότι κατά την πρόσφατη τελετή αγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη απαγορεύθηκε από το εξωθεσμικό περιβάλλον του Δημάρχου η παρουσία των δημοτικών συμβούλων εντός της αιθούσης του Δ.Σ., ενώ μετά χαράς επετράπη σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

 Κ α τ α γ γ έ λ λ ο υ μ ε τον κ. Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και όλους τους συμβούλους της παράταξής τους που απαξιώνουν το Δημοτικό μας Συμβούλιο, επιδεικνύουν ερασιτεχνισμό και θεσμική ασέβεια, διακυβεύοντας με την ανεύθυνη στάση τους την αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος και δηλώνουμε ότι θα π ρ ο σ π α θ ή σ ο υ μ ε να διαφυλαχθεί η νομιμότητα και η όσο το δυνατόν δημοκρατική συνέχεια του Δ.Σ. στο επώδυνο για τον Δήμαρχο διάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές, διότι κακόγουστα παιχνίδια με το Δ.Σ. και τη λαϊκή ετυμηγορία δεν χωρούν στον τόπο μας."

 Πηγή :Newsroom Cyclades Voice 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...