20 Μαΐ 2018

Κιμώλος: Ετοιμα τα μονοπάτια ενόψει της τουριστικής περιόδου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο προγραμματισμένος από το Δήμο Κιμώλου σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες», ο 2ος καθαρισμός μονοπατιών, που είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετήσει την πρόσβαση ιδιοκτητών αγροτεμαχίων και τις ανάγκες του αγώνα «Kimolos Trail», ο οποίος θα διεξαχθεί στο νησί μας στις 3 Ιουνίου 2018. Η δράση φέτος πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο 7 ημερών, από τις 28/4 έως τις 4/5, ενώ απαιτήθηκε μια ομάδα να παραμείνει για μία ακόμη ημέρα. 

Συμμετείχαν, πέραν των διοργανωτών, 20 εθελοντές που ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και παρά τις δυσμενώς θερμές καιρικές συνθήκες ορισμένων ημερών, προσέφεραν την εργασία τους για την επίτευξη του στόχου. 

 Καθαρίστηκαν τα μονοπάτια: 

α) προς το Μαυροδάσος,

 β) από τον Σκλάβο προς Σκιάδι και Μαυροσπήλια 

και γ) από τον Άγιο Ευστάθιο (Χωριό) προς Πέρρου, Παναγία Χείμελη, ως το Αγιόκλημα και την παραλία του Κάστρου, συνολικού μήκους περίπου 17 χιλιομέτρων. 

 Έχοντας σχετική εμπειρία από την περσινή αντίστοιχη δράση, ελαχιστοποιήθηκαν οι οργανωτικές αστοχίες. Ουσιαστική και πολύτιμη ήταν η συνδρομή των χορηγών της δράσης καθ’ όλη την διάρκειά της, οι οποίοι για μια ακόμη χρονιά μας στήριξαν και κατέστησαν πραγματοποιήσιμο τον καθαρισμό των μονοπατιών. 

 Ειδικότερα ευχαριστούμε: 

 Τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων, studios και σπίτια με βραχυχρόνια μίσθωση: «Μελτέμι», «Το σπίτι στο Κάστρο», «Aria Hotels», «Τόφφοι», «Μικρό Παρίσι»,, «Sardis», «Villa Maria», «studios Θεμωνιά», «Sofia’s apartments»,«monacho-folitses »,, «Καλαμίτσι» και «Αmethystos room – Γαρυφαλλιά Βεντούρη», για τη φιλοξενία των ατόμων που εργάστηκαν. 

Τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων, μπαρ και ζαχαροπλαστείων: «Το κύμα της Ψάθης», «Postali», «Η καλή καρδιά», «Sardis», «Περαντζάδα», «το ραβέντι» από την Κίμωλο, καθώς επίσης «Τα Γλαρονήσια» και το «Rifaki» από τη Μήλο, για τις προσφορές τους στην εστίαση. 

Τους ιδιοκτήτες των φούρνων: «Ο παραδοσιακός» και το «Αρτοποιείο Βεντούρη» από την Κίμωλο, καθώς επίσης τον «Mouratos» από τη Μήλο, επί για τις προσφορές τους στην εστίαση (προγεύματα). 

Τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιμώλου», τα υλικά οικοδομών «Γιώργος Μουράτος» και «Χαράλαμπος Λογοθέτης» και τον Εμμανουήλ Μουστάκα «Λεωφορειακές γραμμές Κιμώλου» από την Κίμωλο, καθώς και το milosrent.gr από τη Μήλο, για τις προσφορές τους στις μετακινήσεις μας. 

Τον κάθε ένα Κιμωλιάτη, επαγγελματία ή ιδιώτη, ο οποίος συνέδραμε με τον οποιονδήποτε τρόπο και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η βοήθεια όλων σας ήταν καταλυτική και φέτος, για την επίτευξη του φετινού αποτελέσματος και προσβλέπουμε σε αντίστοιχη στήριξη σας, ομοειδών ή άλλων προσπαθειών μας στο μέλλον. 

 Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...