10 Οκτ 2018

Δωδεκάνησα: Νικήθηκε από την ... ναυτία ο Χρυσικόπουλος

Στο Καστελόριζο βρίσκεται απο τα ξημερώματα ο αθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος με τη συνοδεία του, καθώς μετά απο 32 ώρες κολύμπι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ναυτίας που του προκλήθηκε απο τις καιρικές συνθήκες. Ωστόσο είναι πολύ καλά στην υγεία του, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.

 Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τη δεύτερη νύχτα της μεγάλης αυτής προσπάθειάς του και ενώ πλησίαζε στις ακτές του Καστελορίζου, λόγω των καιρικών συνθηκών, ανέμων 5-6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή, και ενός τοπικού φαινομένου κοντά στα τουρικικά παράλια, στον Σπύρο προκλήθηκε ναυτία, ωστόσο προσπάθησε να μην εγκαταλείψει, αλλλάζοντας στολή αλλά τελικά, μετά απο 32 ώρες που βρισκόταν συνεχώς στο νερό, αποφασίστηκε να ανέβει επάνω στο σκάφος που τον συνόδευε. Εκεί, του παρασχέθηκαν όλες οι πρώτες βοήθειες, καθώς όπως αντιλαμβάνεται κανείς βρισκόταν πολλές ώρες μέσα στο νερό και γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα, έφθασαν στο Καστελόριζο. Αμέσως επισκέφθηκαν το ιατρικό κέντρο για προληπτικούς λόγους . 

Ο Σπύρος είναι μια χαρά, αυτή τη στιγμή κάνει βόλτα στο Καστελόριζο και ευχαριτεί όλους πάρα πολύ για τη βοήθεια και τη στήριξη που του προσέφεραν. Μάλιστα, ήδη σκέφτεται το επόμενο μεγάλο του εγχείρημα. Σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε: «Μετά από 30 ώρες κολύμπι κ περίπου 100km στο Ανοιχτό πέλαγος του Αιγαίου , αποφάσισα την 2η νύχτα να εγκαταλείψω την προσπάθεια μου . 

Οι καιρικές συνθήκες ήταν σχεδόν απαγορευτικές κ επικίνδυνες όταν πλησίασα στις ακτές της Τουρκίας παρά τις λίγο καλύτερες αρχικές προβλέψεις. Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο Καστελόριζο με ιατρική φροντίδα εξαιτίας στομαχικών διαταραχών λόγω του υψηλού κυματισμού. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την στήριξη στην προσπάθεια μου αυτή». Να σημειώσουμε ότι ο Χρυσικόπουλος ξεκίνησε τη προσπάθειά του με μία εβδομάδα καθυστέρηση λόγω καιρικών συνθηκών

 Πρώτη βουτιά στις 2 το μεσημέρι τςη Δευτέρας από τη Ρόδο με στόχο να φτάσει έως το Καστελόριζο. Απόσταση 140 χιλιομέτρων σε διάστημα 48 ωρών. Το εγχείρημά του θα καταγραφεί σε ταινία, με σκηνοθέτη την ταλαντούχα Δήμητρα Παμπαδήμα (https://vimeo.com/user3729657 ). H ταινία θα αποτελέσει μέρος μιας τριλογίας ταινιών, και θα κλείσει με ένα ακόμη μεγαλύτερο στόχο του Σπύρου το 2020. Μάλιστα η ταινία H2o (2 parts heart, 1 part obsession) που γυρίστηκε με αφορμή την προετοιμασία του εγχειρήματος Ρόδος – Καστελλόριζο.

 Ο 27χρονος αθλητής, έχει ήδη γράψει ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, διανύοντας 104 χλμ. με 34 ώρες συνεχούς κολύμβησης στην τετραπλή διάσχιση του Τορωναίου Κόλπου. 

Πηγή :  Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την εφημερίδα rodiaki.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...