7 Νοε 2018

Σέριφος ... Η καθαριότητα του νησιού μας είναι ζήτημα που μας αφορά όλους.

Ο τομέας της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και η διατήρηση των περιβαλλοντικών ισορροπιών θα έπρεπε να αποτελούν βασικές επιδιώξεις για κάθε δημοτική αρχή. 

Είναι ζήτημα ποιότητας ζωής και οι στόχοι για την βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας ,την ανακύκλωση ,τους κοινόχρηστους χώρους και τη δημιουργία δράσεων για την διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης λύσης αποτελούν άμεση προτεραιότητα μας. 

 Η καθαριότητα του νησιού μας είναι ζήτημα που μας αφορά όλους. 

Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε ως σύνολο, αλλά και ο καθένας μας χωριστά για να διατηρήσουμε το νησί μας καθαρό και για να δώσουμε στην Σέριφο την εικόνα που όλοι θέλουμε.

 Κάποιες από τις Προτάσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση :

 -Η επικαιροποίηση και η εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας με άμεση προτεραιότητα την εφαρμογή του από όλους ακόμα και με την άμεση επιβολή προστίμων στους παραβάτες .Η τήρηση μερικών εύκολων και απλών κανόνων πολλές φορές αρκεί για να κάνει τη διαφορά .

 -Η αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας και ο καλύτερος χρονικός προγραμματισμός των προσλήψεων των εποχικών εργαζομένων θα προσφέρει αποτελεσματικότερη στελέχωση και δράση

 -Ο σταδιακός εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου ,με εξέταση κάθε δυνατότητας μίσθωσης ,θα δώσει τεχνολογικό πλεονέκτημα στους εργαζομένους, καλύτερα αποτελέσματα με μείωση του κόστους και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

-Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ρεαλιστικού προγράμματος και η άμεση ενημέρωση των δημοτών αναφορικά με τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων μπορεί να περιορίσει τη συγκέντρωση των εκτός κάδων απορριμμάτων και να βελτιώσει το χρόνο αποκομιδής.

 -Η αξιοποίηση των γνώσεων και των καλών πρακτικών άλλων δήμων και η τοπική εμπειρία θα βοηθήσουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός σύγχρονου προγράμματος για κάθε σημείο του νησιού που θα περιλαμβάνει την απομάκρυνση συσσωρευμένων απορριμμάτων, την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων και καθαρισμούς σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, κοιμητήρια κλπ. με ορθολογικό χρονικό προγραμματισμό για την μεγαλύτερη αποδοτικότητα 

 -Η πιλοτική τοποθέτηση συμπιεστών απορριμμάτων σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού μετά από συνεννόηση με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η μελέτη κ ο σχεδιασμός για την τοποθέτηση υπογείων κάδων κ την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού θα προσφέρει μείωση της συσσώρευσης του όγκου των απορριμμάτων, εξοικονόμηση κόστους καθώς κ αποσυμφόρηση περιοχών κοντά στα τουριστικά κέντρα του νησιού.
 -η εστίαση στην ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ ,με την τήρηση των απαραίτητων περιβαλλοντικών όρων και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία του ενώ παράλληλα σε συνεργασία με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ανοίγουμε τη συζήτηση για την διενέργεια μελέτης για την μετά ΧΥΤΑ εποχή 

 Πηγή : Δημιουργική Πρωτοβουλία ...Μιλτιάδης Πελοποννήσιος 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...