5 Ιαν 2019

Aιγαίο ...Η γνώση στην υπηρεσία της νησιωτικότητας

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αναπληρωτή Ναυτιλίας κ. Ν.Σαντορινιό και τη συνάδελφο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Μ. Λεκάκου με θέμα την συζήτηση θεμάτων νησιωτικοτητας εν όψη της συνάντησης του με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Κρετσου. 

 Με δεδομένο ότι θέματα όπως οι Μεταφορές, το ΦΠΑ, οι χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις, η αγροτική πολιτική κλπ διέπονται από ευρωπαϊκούς κανόνες, με αποτέλεσμα η επίλυση των οποίων προβλημάτων σε εθνικό επίπεδο προϋποθέτει ευνοϊκές ρυθμίσεις και άρση εμποδίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 Άλλωστε οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε ότι και η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου ενώ γίνεται με εθνικούς πόρους έχει πάρει έγκριση ειδικά σε ότι αφορά την επιχορήγηση του μεταφορικού κόστους των επιχειρήσεων από την ΕΕ ότι δεν διαταράσσει τους κανόνες ανταγωνισμού και ότι η γενίκευση της εφαρμογής του μέτρου της επιδότησης καυσίμων με βάση την αρχή του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλα τα νησιά, προσκρούει στις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων που πρέπει να καμφθούν με πειστικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα.
 Η γνώση στην υπηρεσία της νησιωτικότητας 


Πηγή : Ioannis Spilanis

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...