20 Απρ 2013

Σημαντική είδηση για τις χρεώσεις της ΔΕΗ που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη! Διαβάστε-ενημερώστε!


Μούγκα στη στρούγκα τα ελληνικά ΜΜΕ για την χτεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ άνθρακα!

 Όμως σύμφωνα με τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία, χτες ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο ουσιαστικά απορρίπτεται  στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση της Κομισιόν για απόσυρση 900 εκατ. δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων. Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της τιμής των συμβολαίων ρύπων στην Ευρώπη, την μεγαλύτερη αγορά συμβολαίων διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων ρυπογόνων αερίων στον κόσμο.

Η πτώση έφτασε το 40%, στα 2,63 ευρώ ανά τόνο, μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση.

Τι σημαίνει αυτό για εμάς τους καταναλωτές.

Τα νέα δεδομένα δημιουργούν προϋποθέσεις για ανατροπή των ανατιμήσεων στις τιμές ρεύματος της ΔΕΗ, που ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗδεδομένου ότι αυτές ενσωματώνουν και το κόστος αγοράς των δικαιωμάτων ρύπων.

Αρκεί να σημειωθεί ότι ο υπολογισμός των τιμολογίων που θα ίσχυαν από την 1η Ιανουαρίου, έγινε με υπολογισμό τιμής ανά τόνο διοξειδίου του άνθρακα στα 7 ευρώ, ενώ από την αρχή του 2013 η τιμή των ρύπων είχε ήδη αρχίσει να πέφτει, κινούμενη στα επίπεδα των 3,5-5 ευρώ με αποκορύφωμα την κατάρρευσή τους μετά και την αποτυχία της Κομισιόν να εξασφαλίσει την διαγραφή των 900 εκατομμυρίων δικαιωμάτων, ως μέτρο ενίσχυσης της αγοράς ρύπων στα Χρηματιστήρια και ως κίνητρο για την προώθηση των ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Με λίγα λόγια... να το πούμε απλά και κατανοητά, ο Ελληνικός λαός για μια ακόμα φορά καταληστεύεται, χρησιμοποιούν ανύπαρκτους φόρους προκαταβολικά και υπερ-χρεώνουν ενώ μόλις βγαίνουν τα νέα για μείωση των φόρων από την Ε.Ε. τα αξιολάτρευτα παπαγαλάκια των ΜΜΕ βγάζουν τον σκασμό και δεν μιλούν, καταναλώνουν κλασσικά το 'καναβούρι' τους!

Δείτε πως διαμορφώθηκε ο λογαριασμός με αυτόν τον φόρο για περίπου παρόμοια κατανάλωση ρεύματος.

Picture
Πριν με τον φόρο για τις ΑΠΕ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)
Picture
Τώρα με τον φόρο άνθρακα
Την είδηση θα την βρείτε σε όλες τις εφημερίδες Ευρώπης, Αμερικής, Αυστραλίας -BBC, Guardian, New York Times κλπ, όπου οι δημοσιογράφοι προφανώς δεν έχουν πάρει εντολή να την αποσιωπήσουν, μαζί και με όλες τις απόψεις των υπέρ και κατά σε σχέση με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Λες και το περιβάλλον σώνεται με φόρους κι όχι με μέτρα προφύλαξης... Αλλά τώρα έχουμε και έλλειψη φόρων κι ανεξέλεγκτη ρύπανση προς όφελος των βιομηχανιών ΚΑΙ φόρους προς τους Έλληνες καταναλωτές, γιατί, βλέπετε... εμάς μας περισσεύουν!

Και παράλληλα, τα νέα περί ρεύματος τρέχουν και μας ανεβάζουν όχι μόνο το κόστος αλλά και την πίεση!

«Παγώνει» η σύνδεση νέων φωτοβολταϊκών με τα δίκτυα της ΔΕΗ

Αυτό που διαβάζουμε στις δικές μας εφημερίδες είναι ότι, "Παγώνει μέχρι το τέλος του χρόνου η σύνδεση νέων φωτοβολταϊκών με τα δίκτυα της ΔΕΗ όπως και η σύναψη συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ανανεώσιμες Πηγές που τέθηκε σήμερα σε νέα δημόσια διαβούλευση ως την Παρασκευή." (...) "Αναστέλλεται έως 31 Δεκεμβρίου 2013 η σύναψη Συμβάσεων Σύνδεσης φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με το Σύστημα ή το Δίκτυο συμπεριλαμβανομένου και του Δικτύου των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών" (...) "Αιτία της αναστολής είναι η αύξηση του ελλείμματος του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών. Μέσω του λογαριασμού αυτού καλύπτονται οι υψηλές εγγυημένες τιμές για την ενέργεια που εγχέουν οι ΑΠΕ στο σύστημα. Όμως η αλματώδης αύξηση της εγκατάστασης νέων μονάδων ΑΠΕ οδηγεί (σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις) το έλλειμμα του λογαριασμού αν δεν λαμβάνονταν μέτρα στο τέλος του 2013 στα 700 εκατ. ευρώ και το 2014 σε 1,4 δισ. ευρώ. Η ανάγκη κάλυψης του ελλείμματος αυτού επισημαίνεται και στην κοινή ανακοίνωση ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ αναφορικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την επόμενη δόση. Από την αναστολή εξαιρούνται πάντως τα φωτοβολταϊκά στις στέγες. 
και παράλληλα...

Αυξήσεις σχεδιάζει η ΔΕΗ από 1η Μαΐου και απελευθέρωση τιμών από 1ης Ιουλίου

Χαμηλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Μαΐου και απελευθέρωση των τιμών από 1ης Ιουλίου ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου. Ο υφυπουργός τόνισε ότι σύμφωνα με τη σχετική Κοινοτική Οδηγία τα τιμολόγια της ΔΕΗ απελευθερώνονται την 1η Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής. Και συμπλήρωσε ότι "η ΔΕΗ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνει πάντα υπόψη τη γνώμη της ΡΑΕ. Με τη γνώμη της ΡΑΕ πιστεύω ότι θα υπάρξει ισορροπία, ώστε οι καταναλωτές να είναι ικανοποιημένοι και οι τιμές να αντανακλούν το κόστος παραγωγής".

Και τώρα που οι τιμές ρύπων έπεσαν τι σκοπεύετε να κάνετε κύριοι; Γιατί κάνατε αυξήσεις όταν ήδη 'έπεφταν' και γιατί βιαστήκατε να βάλετε κι επιπλέον πριν την ψήφιση των ευρωβουλευτών;

Τελικά πρέπει να ικανοποιήσουμε την Ε.Ε., να ικανοποιήσουμε την αγορά του ευρωπαϊκού βορρά μας που είναι σε ράλι με την Κινέζικη αγορά φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών (γι' αυτό κι όλη η τρέλα με την πράσινη ενέργεια), να χρεώνονται οι Έλληνες με πράσινα δάνεια και με υποσχέσεις άκαρπες και, τέλος, να πληρώνουν και στους λογαριαμούς τους αυξήσεις για ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ αυξήσεις σε φόρους άνθρακα!!!!!

Να'στε καλά!!! Μας ανέβηκε η πίεση τόσο που μόνο το ρεύμα δεν έχουμε πλέον ανάγκη! Γίναμε τούρμπο από μόνοι μας!!!

Ζητάμε να διορθωθεί το τιμολόγιο και να επιστραφούν/συμψηφιστούν όσα ποσά  εισπράχθηκαν αδίκως. Πάψτε να παίζετε με τις τσέπες και τις ζωές των άλλων! Καλά βρε... πόσο καιρό νομίζετε θα το κρύβατε;Πηγή : http://allnewz.weebly.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...