19 Απρ 2013

LET’S DO IT SERIFOS !!!


 Στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατίας για καθαρότερο περιβάλλον Lets do it πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία του Αυλόμωνα στήν Σέριφο απο τους μαθητές του νησιού υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου.




Το Let’s Do It αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.


Το Let’s Do It World, ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, λαμβάνοντας άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού.


Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.


Η Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων ΕΕΣΔΑ και  ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» έφεραν τη διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα το 2012 με μήνυμα «ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ». Σκοπός της καμπάνιας είναι σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Στις 29 Απριλίου του 2012 πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του Let’s Do It.
Αναμνηστικός έπαινος στους μαθητές απο τον Δήμαρχο Σερίφου Αντώνη Αντωνάκη


Ημερομηνία της  κοινής μας δράσης για το 2013 έχει οριστεί η Κυριακή 14 Απριλίου 2013.
Ας δείξουμε όλοι πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό  σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα πιο Όμορφη, πιο Καθαρή.
LET’S DO IT SERIFOS !!!

Φωτο απο  Lilia Dakoumi





Πηγή : http://giannisserfanto.blogspot.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...