19 Απρ 2013

Διεθνές βραβείο για έναν σεριφιώτικο γάμο ...video...


Πρίν απο μερικούς μήνες ανέβασα μια ανάρτηση για έναν γάμο που έγινε στην ΣΕΡΙΦΟ http://giannisserfanto.blogspot.gr/2012/10/sofiasotirislittle-john-video.html μου άρεσε παρα πολύ και σημερα έμαθα ότι .....

Ένας σεριφιώτικος γάμος πρόσφερε στον κινηματογραφιστή Θανάση Πρωτάτο το Award of Excellence στα διεθνή βραβεία Accolade* που εδρεύουν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Τhe journey«, το οποίο αναμφισβήτητα αποτελεί μια διαφορετική ελληνική πρωτιά σε έναν ιδιαίτερο χώρο δημιουργίας και έκφρασης, όπως αυτός των ταινιών γάμου.
Ο Θανάσης Πρωτάτος στην ταινία του ξέφυγε από την κλασική καταγραφή ενός γάμου και εστίασε στους χαρακτήρες καθώς και στα ήθη και έθιμα των Κυκλάδων.
H φωτογραφική κάλυψη έγινε από τον φωτογράφο ντοκουμέντου Βαγγέλη Ντούρο.
* Τα βραβεία Accolade αποτελούν έναν θεσμό με ιδιαίτερο κύρος και δίνονται σε δημιουργούς οι όποιοι παρουσιάζουν εξαιρετικές ικανότητες κινηματογράφησης και αφήγησης μέσα από τα έργα τους. Η επιλογή των έργων σε κάθε κατηγορία γίνεται με αυστηρά κριτήρια, καθώς οι συμμέτοχες από όλο τον κόσμο ξεπερνούν τις πέντε χιλιάδες, ενώ στα χρόνια του θεσμού είναι ελάχιστες οι φορές που έχει δοθεί ο συγκεκριμένος τίτλος σε ταινία γάμου.





to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...