15 Απρ 2013

Όμιλο …Παναριστεράς Ιδρύουν Δούρου – Μπογιόπουλος – Παπακωνσταντίνου

timthumb



« Όμιλος παρέμβασης και κοινής δράσης Νίκος Μπελογιάννης»
Παρέμβαση που ταράζει τα νερά μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς η ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής του νέου «Ομίλου Νίκος Μπελογιάννης» που ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά τρία μείζονα στελέχη της Αριστεράς, που όμως συμμετέχουν …σε τρία διαφορετικά κόμματα:

 Ο Νίκος Μπογιόπουλος, δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και μέλος του ΚΚΕ, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν μια «μετεξέλιξη του Αριστερού Βήματος Διαλόγου, σε περισσότερο πολιτική και λιγότερο ιδεολογική βάση, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εποχή για μια αριστερή αντισυστημική απάντηση», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για πρόπλασμα νέου κόμματος; Σε τι βαθμό τα κόμματα της Αριστεράς γνώριζαν για την πρωτοβουλία; Οι απαντήσεις θα δοθούν σε συνέντευξη Τύπου που καλείται για τη Δευτέρα στις 6 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις φορείς της Αριστεράς βρίσκονται σε προσυνεδριακό στάδιο. Το ΚΚΕ προετοιμάζεται για το 19ο συνέδριό του τον Απρίλιο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα τις θέσεις για τη 2η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται για τον Ιούνιο, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά για Συνέδριο τον ίδιο μήνα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Το πιο μεγάλο φορτίο είναι το φως που δεν μπορούμε να δώσουμε»
Γιάννης Ρίτσος
Όμιλος Νίκος Μπελογιάννης
Μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της οικονομικής κρίσης, της κοινωνικής καταστροφής και της πολιτικής ένδειας, ανάβουμε ένα κερί. Ο Όμιλος «Νίκος Μπελογιάννης» ιδρύεται 61 χρόνια μετά την εκτέλεση του αγωνιστή της Αριστεράς, για να μας θυμίζει ότι το κομμουνιστικό και προοδευτικό κίνημα της χώρας μας έχει ρίζες και πολύτιμες καταβολές. Προ πάντων όμως έχει απαιτητικό μέλλον.

Ο Όμιλος που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε πρόκειται ουσιαστικά για μετεξέλιξη του Αριστερού Βήματος Διαλόγου, σε περισσότερο πολιτική και λιγότερο ιδεολογική βάση, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εποχή για μια αριστερή αντισυστημική απάντηση. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εκ νέου συνάντησης διαφορετικών ρευμάτων που αναζητούν τη διέξοδο από τη ζοφερή μνημονιακή πραγματικότητα, με όρους ρήξης και ανατροπής.
Σας καλούμε σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στις 18.00 στη μεγάλη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα).
Παρεμβαίνουν:
Ρένα Δούρου
Νίκος Μπογιόπουλος
Πέτρος Παπακωνσταντίνου
Χαιρετίζει:
ο Ευτύχης Μπιτσάκης
***
 Αναδημοσιεύει από το mao.gr η Jaquou Utopie
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...