25 Απρ 2013

Ο Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη


Ο Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Το υποκριτικό ταλέντο του γνωστού ηθοποιού συναντά τα αριστουργηματικά κείμενα του μεγάλου Σκιαθίτη λογοτέχνη σε κατανυκτική ατμόσφαιρα , με τη συνοδεία ψαλτάδων και μουσικών.

 Την πρωτομαγιά στον Κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη στους Αέρηδες (Πλάκα).


Στην εκδήλωση θα διαβαστούν τρία διηγήματα του Παπαδιαμάντη, «Το μοιρολόγι της Φώκιας», το «Έρως Ήρως» και «Παιδική Πασχαλιά». «Το μοιρολόγι της Φώκιας», που δημοσιεύτηκε το 1908 κι ανήκει στη συλλογή «Πασχαλινά Διηγήματα», θεωρείται από τα κορυφαία όχι μόνο του Παπαδιαμάντη αλλά και γενικότερα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

 Μια πικρή ιστορία για το θάνατο ενός κοριτσιού που μας αποκαλύπτει τον ιδεολογικό κόσμο του διηγηματογράφου.
Το «Έρως Ήρως» μιλά για τις επιθυμίες και τις επιλογές.

 Ο πειρασμός δεν είναι επιλογή ανάμεσα σε πράγματα θετικά ή αρνητικά, αλλά επιλογή αποδοχής ή απόρριψης πραγμάτων που είναι ταυτόχρονα και αποκρουστικά και γοητευτικά.
Παράλληλα οι ψάλτες και μουσικοί Κώστας και Λουκία Κωνσταντάτου συνοδεύουν μουσικά τα δρώμενα, δίνοντας αίσθημα στον μύθο και στη λυρικότητα των κειμένων. 

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν τα αρώματα και τα χρώματα της πρωτομαγιάς, που ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα.
Πληροφορίες: Πρωτομαγιά στις 21:00. Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη στους Αέρηδες (Διογένους 1-3, Πλάκα). Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλεία Ιανός (Σταδίου 24). Τηλ. 2103217917.


Πηγή : http://trelogiannis.blogspot.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...