16 Ιουλ 2014

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη 11 Αυγούστου στο Φεστιβάλ της Σερίφου,

Θα χαρεί τις ομορφιές του ελληνικού νησιωτικού τοπίου, στο πλαίσιο πάντα των καλλιτεχνικών της δραστηριοτήτων: η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ταξιδεύει με την πετυχημένη παραγωγή των Bijoux de Kant «Rαμόνα travel/η γη της καλοσύνης», σε τέσσερις νησιωτικούς προορισμούς, ενώ θα κάνει και μια στάση στο Φεστιβάλ της Σερίφου, στις 11 Αυγούστου για να ερμηνεύσει σε θεατρικό αναλόγιο το έργο της Σόνιας Ζαχαράτου «Madre Dolorosa-o έρωτας».

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παραμένει θεατρικά ενεργή και αυτό το καλοκαίρι, προσφέροντας στους θαυμαστές της μια ιδιαίτερη ερμηνεία στο ποιητικό θεατρικό έργο της Γλυκερίας Μπασδέκη που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σκουρλέτης-μια από τις sold-out παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών.
 Θα τη δούμε στο ρόλο της Ραμόνα, της ωραίας, περιπλανώμενης λαϊκής τραγουδίστριας από το Διδυμότειχο, μιας ιδιότυπης Μπλανς Ντυμπουά που ξυπνά ελληνικές μνήμες, σε ένα σκηνικό τοπίο με «τσαρουχικούς» απόηχους (  διαβάστε εδώ τη σχετική κριτική της Ιωάννας Κλεφτόγιαννη)  . Όσοι λοιπόν βρεθείτε στη Σαντορίνη (27/7, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης), στη Νάξο (17/8 Πύργος Μπαζαίου), στην Τήνο (18/8 Θέατρο στον Κουμάρο και στην Πάρο (20/8, θέατρο Αρχίλοχος) τις παραπάνω ημερομηνίες θα μπορέσετε να την απολαύσετε σε μια ακόμη δυνατή ερμηνεία.
 Και η Σέριφος όμως περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά της, αφού στις 11/8 θα αναγνώσει, σε θεατρικό αναλόγιο, ένα ποιητικό κείμενο υψηλών συγκινησιακών φορτίων, για τη σκοτεινή και τη λαμπερή πλευρά του απόλυτου έρωτα που έχει την αλμυρή γεύση της θάλασσας και φωτίζεται από τον ήλιο του καλοκαιριού, το «Madre Dolorosa –Ο Έρωτας» (εκδ. Μελάνι) της Σόνιας Ζαχαράτου.Η σκηνοθετική καθοδήγηση αυτή τη φορά ανήκει στον Δημήτρη Καντιώτη, ενώ η παράσταση θα έχει και μουσικό ενδιαφέρον, καθώς ο André Maia θα τη συνοδεύσει με τα τραγούδια του, υπό τους ήχους του τσέλου του Γιώργου Ταμιωλάκη. Αντίθετα από ό, τι ίσως θα περίμενε κανείς, κεντρικός ήρωας του έργου είναι ένας άνδρας.
 Όπως σημειώνουν οι συντελεστές: «Όνειρα, επιθυμίες, πραγματικότητα και φαντασιακά στοιχεία εμπλέκονται στη ζωή του ήρωα, στη ζωή ενός άντρα που υπάρχει μόνον μέσα από το παρελθόν του, που αναβιώνει κάθε ημέρα τον ίδιο έρωτα με τα ίδια υπαρξιακά ερωτηματικά, την ίδια προσμονή με την ίδια αγωνία, που ζει για να μη χαθεί η μνήμη των ωραιότερων στιγμών του…». Το φετινό καλοκαίρι, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αφήνει το παράθυρό της ανοιχτό στην ποίηση…
 Πληροφορίες  :Ραμόνα travel-η γη της καλοσύνης-καλοκαιρινή περιοδεία: 27 Ιουλίου Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, 17 Αυγούστο Πύργος Μπαζαίου στη Νάξο, 18 Αυγούστου Θέατρο στον Κουμάρο, Τήνος, 20 Αυγούστου Θέατρο Αρχίλοχος, Πάρος.«Μadre Dolorosa-O έρωτας» στο Φεστιβάλ της Σερίδου, αμφιθέατρο Κάτω Χώρας στις 11/8, ώρα 21:15. Προπώληση:  www.viva.gr  , πρακτορείο Serifos Tours, Καφέ Άνεμος, Καφέ του Στράτου (Χώρα), στην είσοδο του θεάτρου μια ώρα πριν την παράσταση.
 Mάνια Στάικου
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...