17 Ιουλ 2014

Το σκουπιδαριό του αη Σώστη ειναι ευθύνη όλων μας κύριε δήμαρχε

Σέριφος από διασκέδαση είναι κάτι ντεμί, ούτε ξεφάντωμα αλλά ούτε και νεκροταφείο!! Είπα Ξείπα!!! Φέτος πήγα για δεύτερη φορά και διαπίστωσα πως το νησί εκτός από το ότι είναι γεμάτο από μπαράκια όλων των ειδών έχει και το κλαμπάκι του και έχει και κόσμο που το διασκεδάζει με όλη την σημασία της λέξης (και σίγουρα όποια εποχή και να πάτε θα βρείτε πολλούς από εκείνους που κοσμούν τις εφημερίδες και τις μεσημεριανές εκπομπές). Αλλά ας ξεκινήσω απ’ τις πρωινές ώρες και μετά θα καταλήξω στην γεμάτη νυχτερινή ζωή της Σερίφου.

Η Σέριφος είναι ότι πρέπει για μια πρώτη γεύση καλοκαιρινών διακοπών. Ένα νησί που δεν χρειάζεται πολλές μέρες για να το γνωρίσεις και σε μεταφέρει μέσα σε λίγες ώρες από την τρέλα της Αθήνας στην ομορφιά του Αιγαίου με σκοπό να σε χαλαρώσει και να σε γυρίσει πίσω με ένα τεράστιο χαμόγελο καλοπέρασης και ηρεμίας. Η σχετικά κοντινή της απόσταση την κάνει συχνό προορισμό για σκάφη.

Ο δρόμος του νησιού είναι σε αρκετά καλή κατάσταση οπότε πήραμε το αμάξι μας για να διευκολυνθούμε στις μετακινήσεις. Αποστάσεις όχι σχετικά μεγάλες αλλά θέλει οπωσδήποτε μεταφορικό μέσο για να την γνωρίσεις. Κλασικό κυκλαδονήσι με την Χώρα και το κάστρο της, γεμάτο άγονες εκτάσεις και πέτρα.

Παραλίες απ’ ότι λένε έχει γύρω στις 72 αλλά λίγες είναι προσβάσιμες οδικός. Οι περισσότερες είναι με άμμο ή με ψιλό χαλικάκι και με μόνη σκιά τα δέντρα. Η μοναδική οργανωμένη παραλία που πήγα ήταν το Λιβάδι, με ξαπλώστρες και μαγαζί που μπορείς να πιεις από καφεδάκι μέχρι και mojito (εμένα δεν μ’ αρέσει αλλά αν κάποιος είναι λάτρης του κοκτέιλ, να ενημερώσω πως κάνει το δεύτερο καλύτερο mojito στο νησί, το πρώτο είναι σε μπαράκι στο Λιβάδι κέντρο!) Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σε αυτήν την παραλία πέρα από την άνεση που σου προσφέρει. Μπορείς να πεις πως όλες οι παραλίες στο νησί είναι αδερφές που μοιάζουν σχεδόν απόλυτα μεταξύ τους. Αμμουδιά, δεντράκι και υπέροχο νεράκι, άλλοτε πράσινο, άλλοτε μπλε αλλά πάντα πεντακάθαρο με έναν ιδανικό βυθό για να γνωρίσεις, οπότε μην τυχόν και ξεχάσεις μάσκα (όπως εμείς). Αγάπησα το Γάνεμα, μια μεγάλη αμμουδιά με απίστευτα νερά. Είναι περίπου 20 λεπτά απ την Χώρα, δεν είναι οργανωμένη αλλά είχε αρκετά δεντράκια που μας έκαναν σκιά για να βάλουμε τις πετσέτες μας. Ερωτεύτηκα και ταυτόχρονα μίσησα την παραλία του Άγιου Σώστη, μια υπέροχη παραλία που η θέα της από τον χώρο που αφήνεις το αμάξι σου σε κάνει να νομίζεις πως είσαι στον παράδεισο και είναι σχεδόν 15 λεπτά από το Λιβάδι που είναι το λιμάνι του νησιού! Δύο κολπίσκοι απέναντι ο ένας στον άλλον με μια μεγάλη αμμουδιά να τους ενώνει και έναν μεγάλο βράχο με το εκκλησάκι του Άγιου Σώστη. Για νερά απλά δεν μιλάω, αλλού καταγάλανα και αλλού πρασίνιζαν. Όσο κατεβαίναμε το μονοπατάκι για να φτάσουμε στην παραλία (5 λεπτάκια το πολύ) παρατηρήσαμε πως ο κόσμος καθόταν μόνο στον δεξί κολπίσκο και αναρωτιόμασταν γιατί? Μόλις κατεβήκαμε καταλάβαμε πολύ καλά τον λόγο. Αυτές οι δύο παραλίες είναι η έννοια του Παραδείσου και της Κόλασης. Η δεξιά μεριά απλά υπέροχη, για εμάς που πήγαμε οδικός αλλά και για σκάφη επίσης και η αριστερή μεριά απλά ένας τεράστιος σκουπιδότοπος!!! Σου δίνει την αίσθηση πως όλοι οι κάτοικοι του νησιού πετούν εκεί τα σκουπίδια τους. Απαράδεκτο!!! Για μένα είναι ότι πιο ωραίο έχει να σου δείξει η Σέριφος και η ίδια η Σέριφος το έχει καταστρέψει. Δυστυχώς άλλες παραλίες δεν γνώρισα, πέρασα για βόλτα χωρίς να κάνω μπάνιο από Κουταλά και Ψιλή Άμμο, το σκηνικό ακριβώς ίδιο, αμμουδιές με δέντρα και υπέροχα νερά!

Εμείς μείναμε στην Χώρα και το συνιστώ ανεπιφύλαχτα. Η θέα του νησιού είναι απίστευτη από εκεί και το Κάστρο. Η Χώρα είναι περίπου 15 λεπτά απ’ το λιμάνι και η νυχτερινή ζωή της είναι πιο χαλαρή. Εκεί θα ανεβείτε και στο κάστρο για να δείτε το ηλιοβασίλεμα και να βγάλετε τέλειες φωτογραφίες με φόντο όλο το νησί που στην κυριολεξία είναι στα πόδια σας. Έχει έναν φούρνο που μπαίνεις παίρνεις μόνος σου ότι θέλεις, βάζεις μόνος σου την τυρόπιτά σου εάν θες και όταν ρωτάς για λογαριασμό σε στέλνει στο σούπερ μάρκετ!! Μου έκανε εντύπωση και απλά το αναφέρω. Γύρω στα 3 μπαράκια, 1 σουβλατζίδικο, 2-3 ταβερνούλες και φυσικά Το Καφενείου Του Στράτου, που σου φτιάχνει την μέρα με το πρωινό του (με τοστ υπερπαραγωγή με ψωμί ζυμωτό και όχι το κλασικό τετράγωνο ψωμάκι, με ελληνικό καφέ στο μπρίκι και μπισκότα Μιράντα πώς να μην ξυπνάς ευτυχισμένος?) και το βραδάκι μεζεδάκια (μαραθόπιτα κόλαση) με ρακόμελο ή ούζο!! Στο εσωτερικό του μαγαζιού υπάρχει συλλογή από πίνακες και ποιήματα. Αυτό το μαγαζί και η ατμόσφαιρά του είναι λόγος για να ξαναπάς στην Σέριφο! Στην Χώρα ξεκινούσαμε με 1-2 χαλαρά ποτάκια για να ανέβει το κέφι και να συνεχίσουμε σε πιο δυνατούς ρυθμούς κάτω στο Λιβάδι.

Το λιμάνι του νησιού, λέγεται Λιβάδι και είναι το μέρος που θα διασκεδάσεις όταν πας στην Σέριφο! Έτσι λοιπόν και εμείς εκεί περνούσαμε τα βράδια μας. Έχει αρκετά μπαράκια και μάλιστα για όλα τα γούστα. Ακούς ηλεκτρονική μουσική?, mainstream?, ελληνικά?, ότι θέλει να ακούσει εκείνη την στιγμή το αυτί σου η Σέριφος μπορεί να στο προσφέρει. Την είχα παρεξηγήσει σε αυτόν τον τομέα οπότε οφείλω να αποκαταστήσω την φήμη που της έβγαλα. Εμείς όπου και να πηγαίναμε για αρχή στο τέλος καταλήγαμε στο YACHT CLUB το οποίο έχει χώρο έξω μια αυλή και ένα μπαλκονάκι, αλλά έχει και εσωτερικό χώρο και όσες φορές και αν πήγαμε ήταν γεμάτο και έξω και μέσα. Μ αρέσει η διασκέδαση στην Σέριφο γιατί λείπουν οι τρελοί τουρίστες που μεθάνε και σ ενοχλούν. Επίσης έχει ποικιλία και στα εστιατόρια, από κλασικό ταβερνάκι μέχρι τέλεια ιταλική πίτσα!! Γενικά είναι ένα νησί που μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς να χρειαστεί να τρέξεις για τίποτα!!! Χαλάρωση και διασκέδαση!!!

Είναι ένα νησί που έχω περάσει υπέροχα, ξένοιαστα, χωρίς άγχος, χωρίς να με ενοχλεί τίποτα και κανείς, ένα νησί που θέλω κάθε χρόνο να ξεκινάω και να κλείνω το καλοκαίρι μου. Νομίζεις πως δεν έχει τίποτα αλλά όταν φεύγεις συνειδητοποιείς πως είχε τα πάντα και μάλιστα χωρίς να ζηλέψει τίποτα από πουθενά! Ένα νησί που εμένα μεθάει κυριολεκτικά!

Πηγή :

summerfunk


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...