15 Ιουλ 2014

Τελεσίγραφο από την Τρόικα για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Τελεσίγραφο 60 ημερών με 9 όρους έχει θέση η Τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ξεκινήσει συζήτηση για τη μείωση του χρέους.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα μεγάλων ΜΜΕ, η Τρόικα ζητά νέα μέτρα για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2015, που οι δανειστές οριοθετούν στα 2 δις ευρώ.
Ένας από τους 9 όρους που έχουν θέσει οι Τροϊκανοί είναι η κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.
Συγκεκριμένα, έχουν δώσει διορία μέχρι τον Σεπτέμβριο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, από το οποίο και περιμένουν να παρουσιάσει ολοκληρώμενο σχέδιο για την αναθεώρηση του καθεστώτος ΦΠΑ και γενικώς του συστήματος είσπραξης δημόσιων εσόδων. Η τρόικα πιέζει για για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών που ισχύουν στη νησιωτική Ελλάδα και θεωρεί πως νέα καθυστέρηση θα δυσκολέψει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015.
Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά, ο οποίος διατηρείται με «νύχια» και με «δόντια», έχει μπει στο στόχαστρο των δανειστών εδώ και όπως φαίνεται, αν δεν πετύχουν αυτόν τον στόχο, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
Μέχρι στιγμής, οι εκάστοτε κυβερνήσεις κράτησαν τα προσχήματα, αλλά οι πιέσεις έχουν ενταθεί. Φυσικά, όλοι γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, οι τοπικές αγορές θα τιναχθούν στον «αέρα» και θα «βαρέσουν» διάλυση.
Πηγή : http://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...